GENEL MERKEZ KRİZE EL KOYDU

Trabzon’daki krize neden olan atamalar için Ankara harekete geçti

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde krize neden olan görevden alma ve atamalar için Ankara hareket geçti. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Ankara’ya davet ettiği iki başkanla baş başa bir görüşme yaptı.

8 YÖNETİCİ İSTİFASINI SUNMUŞTU

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde görevden almalar kıyama dönüşünce, Ankara harekete geçti. AK Parti Trabzon İl Yönetimi’nde 8 yöneticinin kıyıma tepki göstererek, istifasını sunmasının ardından acil toplantı yapılmış,  AK Parti İl Yönetiminin aldığı kararlar dosya haline dönüştürülerek, İstanbul’dan Trabzon’a dönen AK Parti İl Başkanı Haydar Revi’ye sunulmuştu. Haydar Revi önce Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile baş başa bir görüşme yaptı. Ardından Revi, hazırlanan dosyayı Ankara’ya gönderdi.

İKİ BAŞKAN ANKARA’YA ÇAĞIRILDI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun görevden aldıklarının AK Parti tabanında büyük bir rahatsızlık yarattığını ve bu kişilerin yerine KESK üyesi, yakın akraba ve arkadaşlarını getirilmesine tepki gösteren 8 yöneticinin istifa dilekçesi kabul edilmedi. Yaşananların ardından AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki iki başkanı Ankara’ya çağırdı. İstanbul’da geçirdiği ameliyatın ardından Trabzon’da tedavi süren Haydar Revi, dün randevusu olduğu için Başkanvekili Hasan Dilekoğlu’un görevlendirdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve AK Parti İl Başkanvekili Hasan Dilekoğlu, dün dün genel merkezde toplantıya girdi.  

DİLEKOĞLU YAŞANANLARI ANLATTI

AK Parti Başkanvekili Hasan Dilekoğlu, Trabzon’da tabanı duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Muhalefetin bu atamalardan memnu olduğunu yaptıkları açıklamalarla gösterdiklerini belirten Dilekoğlu, 28 Şubat sürecinde mağdur olmuş bir daire başkanı görevden almanın anlamını olmadığını söylediği öğrenildi. KESK üyesine görev verilmesi, İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında görev yapan kişiye belediyede koltuk verilmesini parti olarak kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Dilekoğlu, bir çok rahatsızlığı dile getirdi. Murat Zorluoğlu’nun ise kendi ekibiyle çalışma isteğini yenilediği öğrenildi.Özhaseki ise teşkilat içinde çekişmeler istemediğini ve çalışmaların birlikte yapılmasını ve ortak karar alınmasını istediği ileri sürüldü.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.