GÖZ'DEN YAKALANDI İKİ SUÇTAN CEZA YEDİ

Savcı sorgusunda, ‘Sevgilim’ diye iftira attığı doktorun göz rengini bilememişti

Trabzon’da dolandırıldığını iddia eden doktorun sevgilisi olduğunu ileri süren kadın, savcı sorgusunda sevgilisinin göz rengini bilemedi. Kadın, göz rengi kahve olan doktorun göz rengini oğlunun göz rengiyle karıştırarak, mavi olarak açıkladı. Haklarında dava açılan kadın ve kocasına iki suçtan hapis cezası verildi.

SENETTE OYNAMA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Trabzon’da 5 yıl önce çocuğunu özel bir etüd merkezine kayıt ettiren Doktor Serkan Ramoğlu, Jale T. ve Murat T. adlı dershane yöneticisi karı koca çiftle 2 bin 500 TL karşılığında anlaştı. Serkan Ramoğlu, 2 bin 500 TL değerindeki senede imza attı. Çocuğunu etüde gönderen Serkan Ramoğlu aylar sonra Ankara’dan kendisini gelen 92 bin 500 TL icra tebligatı ile şok oldu. Senedin üzerinde oynama olduğu ileri süren Serkan Ramoğlu, senedin borç kısmına 9 eklemesi yapıldığını belirterek, suç duyurusunda bulundu.  Serkan Ramoğlu’nun suç duyurusu üzerine Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

“İŞLERİ BÜYÜTMEK İÇİN BORÇ PARA İSTEDİ”

Serkan Ramoğlu’nun şikayeti üzerine Murat T. ile birlikte gözaltına alınan Jale T.’nin ifadesine başvuruldu. Serkan T. ile arkadaş ortamında tanıştıkları ve aralarında duygusal yakınlaşma olduğunu belirten 4 çocuk annesi Jale T. “Benden işlerini büyütmek için borç para istedi. Elden kendisine 100 bin TL verdim. Daha sonra bana 7 bin 500 TL ödedi. Geri kalan ödemeyi ise senet olarak yaptık. Senedi Murat T. düzenledi. Serkan Ramoğlu imza attı. Çocuğunun etüd merkezine geldiği iddiaları doğru değildir. Duygusal yakınlığa güvenerek borç para verdim” dedi.

SEVGİLİSİNİN GÖZ RENGİNİ YANLIŞ BİLDİ

Savcı, 5 Mart 2020 tarihinde ifade veren Jale T.’ye sevgilisi olduğunu ileri sürdüğü Serkan Ramoğlu’nun göz rengini sordu. Mavi cevabını alan Savcı, bunu üzerine Serkan Ramoğlu’nun fotoğraflarını inceledi ve şikayetçinin göz renginin koyu renk olduğunu tespit etti. Serkan Ramoğlu’nun etüde giden oğlunun göz renginin ise mavi ve Jale T.’nin göz renklerini karıştırdığı ortaya çıktı. Senetler üzerinde yapılan incelemede ise rakamlar üzerinde sıvı teması olduğu için yazının kime ait olduğunun tespit edilemediği belirlendi.  

KARI KOCAYA İKİ SUÇTAN HAPİS CEZASI

Savcı, Jale T. ve Murat T. hakkında nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçundan hazırladığı iddianameyi 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi. Savcı hazırladığı iddianamede, müştekinin fiziksel özelliklerini bilmeyen şüphelinin müştekiye 100 bin TL olan büyük bir parayı borç vermesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirtti. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan karı kocanın katılmadığı duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme heyeti, Jale T. ve Murat T. adlı çifti sahtecilikten 3’er yıl, dolandırıcılıktan ise 5’er yıl hapse mahkum etti. Mahkeme ayrıca sanıkları 2 bin TL adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti. Jale T. ve Murat T.’nin aynı yöntemle dolandırıcılık suçunu birçok veliye yönelik işlediği iddia edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105