Gün hesap  kapama günü

48 yıl önceki ihanetin hesabını görme günü geldi çattı

Trabzon’da 48 yıl önce sahaya çıkmayarak Trabzon’un averaj elde etmesinin önüne geçerek 1. Lig’e çıkmasın engelleyen Gençlerbirliği yarın ligde kalmak için Trabzon’da mücadele edecek.

‘CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK’ DEDİLER SAHAYA ÇIKMADILAR

Bordo-Mavili taraftarlar, 1973 yılında Gençlerbirliği’nin Trabzonspor’u şampiyonluktan etmesini bir türlü unutmuyor Sahaya çıkmayarak Trabzonspor’un 1. Lig’e çıkmasını engelleyen Gençlerbirliği yarın Trabzon’da oynanacak maçı kaybederse küme düşüyor. 27 Mayıs 1973 yılında 1. Lig’e çıkmak için mücadele eden Trabzonspor'un, Kayseri'nin önüne geçebilmek için son maçta Gençlerbirliği'ni 4 farklı mağlup etmesi gerekiyordu. Şehir bu skoru elde edileceğine inanırken Gençlerbirliği sahaya çıkmadı ve maç 3-0 hükmen bitti. Trabzonspor 4 farklı averajı yakalayamadığı için Kayserispor 1. Ligi çıktı.

48 YIL SONRA HESAP KAPAMA GÜNÜ GELDİ

1973 yılında 1.Lig’e çıkan ve şimdilerden kardeş takım olan Kayserispor rakibine yenilirse, tek umudu Trabzonspor olacak. Kayserispor kendi sahasında Fenerbahçe’yi yenerse ligde kalabilecek. Kayseri kaybeder, Gençlerbirliği kazanırsa, Kayseri küme düşecek.48 yıl önce meclisin gündemi gelen olayı hatırlayanlar, bugünü hesap kapama günü ilan etti. Soysal medyada ise ‘Atabildiğiniz kadar atın sloganları’ atılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.