HAC VE UMREYE ZAM!

Suudi Arabistan’ın hac, umre, ziyaret veya ticaret olmak üzere 300 riyal, “Seyahat sigortası” adı altında da 180 riyal olarak aldığı ek vergi kararı, endişe yaratıyor. Hâlihazırda 4 bin 150 Dolar olan hac ziyaretine eklenen yeni vergilerle birlikte vatandaşla acentelerin belinin daha çok büküleceğini belirten TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Üyesi Volkan Kantarcı, önümüzdeki süreçte Suudi hükümetinin vergileri daha da artırabileceğini ileri sürdü. Kantarcı ayrıca, tahminlere göre Türkiye’den 600 bin kişinin 2020 yılında Suudi Arabistan’a gideceğini belirterek, söz konusu ülkenin bundan büyük gelir elde edeceğini dile getirdi.

SUUDİ HÜKÜMETİNİN YENİ VERGİLERİ YÜK OLUŞTURDU

Suudi Arabistan yönetiminin, 2020 yılı için hac, umre, ziyaret veya ticaret olmak üzere bölgeye gidecek tüm ziyaretçilerden 300 Riyallik ek vergi kararının üstünden çok zaman geçmeden, seyahat sigortası adı altında 180 riyallik yeni bir vergi daha alınacağı yönündeki kararı, seyahat acentelerini mağdur etti. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Volkan Kantarcı, Suudi hükümetinin kararının 725TL’lik ek külfeti acente ve çeşitli nedenlerle ülkeye gidecek olan vatandaşları etkileyeceğini belirtti. Kantarcı, Suudi Arabistan yeni bir vergi uygulaması daha başlattı. Daha önce ülkeye giriş yapmak isteyenlere koyulan 300 Riyallik ek vergiye 180 riyallik yen i bir vergi daha eklendiğini ifade ederek, “Bu vergiler toplandığı zaman 480 Riyal yapıyor. Bu da yaklaşık 725 TL’ye tekabül ediyor.” dedi.

SUUDİLER MUAZZAM GELİR ELDE EDECEK

2020 yılında Suudi Arabistan’a Türkiye’den çeşitli nedenlerle 600 bin kişinin gideceğinin öngörüldüğünü belirten Kantarcı, kişi başı alınacak 725 TL ile Arabistan’ın muazzam bir gelir elde edileceğini söyledi. Sonraki dönemde Suudi hükümetinin yeni vergileri de bu vergilere ekleyebileceğini ifade eden Kantarcı, “Yarın yeni vergilerle karşılaşabiliriz. Bu yeni vergiler dini, ticari ve turistik ziyaret yapacak acente ve kişilere ek yük anlamına geliyor. Acenteler kendilerine yansıyan fiyatları dolayısıyla vatandaşa yansıtacak. Bu da bu yönüyle olumsuz bir duruma yol açan bir uygulama. Bu konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı bir çalışma içerisinde. İlerleyen dönemlerde ek vergilerin eklenebileceği konuşuyor umarım bunlar konulmaz. Çünkü özellikle hac ve umre İslam âlemi için büyük önem taşıyor.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.