HAKİM AFFETMEDİ

DOKTORA 25 AY ÇETESİNE 250 AY

Trabzon’da boşanmak üzere olduğu eşinin erkek arkadaşının kaçırılması için talimat verdiği iddia edilen doktor ve adamları hapis cezasına çarptırıldı.

DR TUTUKLANDI, ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİ

Trabzon’da özel bir hastanede doktor olarak görev yapan Tahsin Y., 4 Mayıs 2018 tarihinde ayrı yaşadığı ve boşanmak üzere olduğu eşi H.Y.’nin erkek arkadaşını olan Ö.Y.’yi takip ettiği ve adamlarından kaçırmasını istediği iddia edildi.  KTÜ’de aracını park ederken, kendisini silah zoruyla kaçırmak isteyenlerin A.Ç. ve H.Ç. Ö.A., S.S. ve U.K. olduğu ileri süren Ö.Y., 6 kişiden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Tahsin Y., A.Ç. ve H.Ç tutuklandı. Şikayetinden vazgeçen Ö.Y., 4 gün tutuklu kalan doktor ve iki adamı serbest kaldı.

SAVCI ŞÜPHELİLERE HAPİS CEZASI İSTEDİ

Soruşturmayı tamamlayan savcı, Doktor Tahsin Y. ile A.Ç. ve H.Ç. hakkında “cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak”, “özel hayatın gizliliğini ihlal etmek” suçlarından 4 yıldan 13.5 yıla kadar hapis istedi. Diğer 3 kişi hakkında ise ‘cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 3 yıldan 10.5 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

SANIKLAR MAHKEMEDE BERAAT İSTEDİ

Trabzon 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan doktor ve adamları üzerine atılı suçları işlemediklerini belirterek, beraatlerini talep etti. Doktor Tahsin Y.’yi önce 2 yıl 6 ay hapse mahkum eden hakim, daha sonra bu cezayı 2 yıl 1 aya düşürdü. Hâkim diğer sanıkların her birine 4 yıl 2 ‘şer ay hapis cezası verdi. Tahsin Y., A.Ç. ve H.Ç.’ye şikayette tabi bir suç olan özel hayatın gizliliğini ihlalden beraat veren hakim, Doktor Tahsin Y.’nin hapis süreci boyunca kamu hizmetlerinden men etti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.