HAKİMİN İSYANI

Trabzon’da görev yapan hakim Koruma altındaki çocuklar için bakanlığı bir mektup yazdı, sorunları dile getirdi ve çözüm önerilerinde bulundu.

DAVA AÇILDI, EKSİKLER ORTAYA ÇIKTI

Trabzon Çocuk Mahkemesi Başkanı Hakimi Bayram Temiz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bir mektup yazarak, koruma altındaki çocukların şartlarının iyileştirilmesini istedi. Mektubunda koruma altındaki çocuklardan çokça şikayet aldığını dile getiren Hakim Temiz, kurumlarda çalışan personelin çocuklara kötü davrandığı belirterek, bakanlığa şikayet etti. Hakim Bayram Temiz, çocukların şikayetlerini n yer aldığı ifadeleri bakanlığa iletti.

HAKİM EKSİKLERİ TEK TEK DİLE GETİRDİ

Trabzon Fatih Çocuk Evleri Koruma ve Değerlendirme Birimi’nde kalan 17 yaşındaki M.İ.G. adlı çocuğun kamu malına zarar verdiği için Çocuk Mahkemesi’nde yargılamasına başlandı. Dava kapsamında çalışanların tanık sıfatıyla ifadesini alan Hakim Bayram Temiz, M.İ.G.’nin de savunmalarını aldı. Bununla yetirmeyen hakim, kuruma giderek incelemede bulundu. Yaptığı inceleme sonucunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bir mektup yazan Hakim Bayram Temiz sorunları anlattı.

ŞARTALARIN KÖTÜLÜĞÜNDEN BAHSETTİ

Koruma altına alınana çocukların odalara kapatıldığı bahçeye bile çıkmalarına zaman zaman izin verilmediğini dile getiren Hakim Bayram Temiz, çocukların kaldığı odaların pencerelerinde demir parmaklık takılı olduğunu, ahşap kapı yerine demir kapı takıldığını belirterek, çocukların cezaevi ve ıslahevi koşullarında tutulduğunu belirterek, şartların düzeltilmesi için çalışması yapılmasını istedi. Hakim Temiz mektubunun sonu bölümünde ise çocukların rehabilite ve korunmalarına uygun olmayan şartlarda kaldığını belirtti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105