HAPLAR KAYBOLDU 3 ŞÜPHELİ KURTULDU

Yakalandıkları uyuşturucu madde analize giderken kaybolunca delil yetersizliğinden suçtan da kurtuldular

Trabzon’da uyuşturucu madde ile yakalanan üç kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Ele geçen uyuşturucu madde kargoyla laboratuara gönderildi. Uyuşturucu madde yolda çalınınca, uyuşturucu taciri suçlamasıyla karşı karşıya kalan üç kişinin hakkındaki dava düştü. Şimdi uyuşturucu maddeyi kimin çaldığı araştırılıyor.

POLİS DURDUĞU ARAÇTA UYUŞTURUCU BULDU

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri piyasaya yüklü miktarda uyuşturucu madde sürüleceği yönünde bir ihbar aldı. İhbarın ardından hareket geçen narkotik ekipler, 15 Eylül 2019 tarihinde plakası tespit edilen araca yönelik operasyon düzenledi. Durdurulan 61 AB… 26.. plakalı araçta bulunan E.M., O.F.A ve İ.M. adlı üç kişi gözaltına alındı. Gözaltına alına üç şüphelinin içinde bulunduğu araçta ve evlerinde arama yapıldı. Yapılan aramada şüphelilerden O.F.G.’nin üzerinde, İ.M.G.’nin evinde toplam 1430 adet ecstacy hap 31 gram skunk maddesi ve 5.17 gram esrar maddesini ve bir adet hassa terazi bulundu.

BİRİNİN ÜZERİNDE DİĞERİNİN EVİNDE BULUNDU

Narkotik polisi tarafından sorgulanan şüphelilerden O.F.A montunun cebinde bulana 20 adet ecstacy hapın İ.M.’ye ait olduğunu söyledi. O.F.A. ve İ.M., 16 Eylül 2019 tarihinde çıkarıldığı nöbetçi hakim tarafından uyuşturucu madde ve uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama iddiasıyla tutuklanırken E.M. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  

UYUŞTURUCU MADDELER KRİMİNALE GÖNDERİLDİ

Şüphelilerin tutuklanmasını ardından el geçn yuşturucu madde analiz için Samsun Kriminal Polis Laboratuarına gönderildi. Samsun Kriminal Polis Laboratuarından geri gönderilen posta çuvalının Trabzon’da yırtık olduğu belirlendi. 2178 gram olması gereken çuvalın ağırlığının 1600 gram olduğu ortaya çıktı. Posta çuvalında 2019/103,105,106 ve 107 nolu dosyaların bulunduğu fakat içersinde 14 30 adet ecstacy hap 31 gram skunk maddesi 5.17 gram esrar maddesini bulunan 104 nolu dosyanın olmadığı belirlendi.

DELİL OLMADIĞI İÇİN DÜŞME KARARI VERİLDİ

Posta paketinin kesilerek uyuşturucu maddelerin alındığı belirlenince, ikinci bir soruşturma başlatıldı. Ele geçen maddenin uyuşturucu olduğu yönünde bir rapor olmadığı için tutuklanan iki kişi 11 gün sonra serbest bırakıldı, ardından da üç şüpheli hakkında 13 Ağustos 2020 tarihinde takipsizlik kararı verilerek haklarında dava düştü. O.F.A.’nın avukatı Cengiz Han Cora, delil olmadığı için davanın düştüğünü söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.