HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR

PKK SUSTURUCU ARIYOR

PKK terör örgütüne yönelik operasyonlar aralıksız olarak sürürken, istihbarat birimleri terör örgütünün suikast tarzı eylemler yapmak üzere harekete geçtiğini belirledi. PKK terör örgütünün faaliyetlerini deşifre etmek amacıyla yapılan istihbarati çalışmalar çerçevesinde iki ayrı gurup örgüt üyesinin telsiz konuşmaları deşifre edildi. Terör örgütü üyelerinin aralarında yaptıkları telsiz görüşmesinde susturucu, patlayıcı ve silah temin edilmesini istediği belirlendi. 
TERÖRİSTLER İKİ TELSİZDE KONUŞTU
Örgütün sözde Serhat eyalet muhaberecisi Harran kod çevrimli telsizi kullanan terörist ile sözde Serhat Eyalet Güney (Ağrı) Bölgesi Makü Dambat Alan Sorumlusu Helgırt çevrim kodlu telsizi kullanan teröristlerin 19-20 Aralık 2018 tarihinde telsiz muhaberesinde 'Üç adet susturuculu tabanca ve 15 TNT gönder' şeklinde görüşme olduğu belrilendi. YPS Ana Karargah Muhaberecisi Rojyar kodu telsizi kullanan terörist ile Suriye YPS muhabereci Dilaver çevrimli telsizi kullan teröristin şifreli konuşmalara ulaşıldı.
İŞTE O ŞİFRELİ TELSİZ GÖRÜŞMELERİ
PKK terör örgütünün Irak’ın Kuzey’indeki Haftanin bölgesinde bulunan sözde YPS ana karargahta faaliyet gösterin örgüt mensuplarının Şırnak Cizre – İdil mücavirinde Suriye’de faaliyet yürüten örgüt mensuplarından susturucu silah ve mühimmat temin etmeye çalıştıkları belirlendi. İşte iki teröristin 19 Şubat 2019’da yaptığı o görüşme:
Rojyar: Bize acil iki adet tabanca, susturucu. Ayrıntı veriyorum. 9, bir tane, 2 tane mıknatıs, 2 hücum. Acil yarın çiyaye spi.
Dilaver: Hani sen genel not verdin. Uzak bir gün. Belki o olur. Biz şey yaparız. 
DHKP/C SABANCI VE KOÇ’U HEDEF ALDI 
Emniyet Genel Müdürlüğü, istihbarat birimlerinden gelen bilgiler üzerine terör örgütünün siyasi parti mensuplarının yanı sıra kendilerine karşı olan iş adamlarını ajan olarak nitelendirerek, eylem yapma hazırlığında olduğu belirtti. Çalışmaların gizlilik içerisinde yürütülmesini ve gerekli tedbirlerin alınması hatırlatan Emniyet Genel Müdürlüğü, olası suikast eylemleri için tüm emniyet birimlerine birer yazı göndererek alarma geçirdi. Bu arada DHKP’C terör örgütünün iş adamı Ali Koç ve Sabancı ailesinin limanlarda ve marinalarda demirli teknelerini tespit ederek, eylem planlandığı bilgine ulaşaıldığı birimlere gönderilen yazıda ortaya çıktı. Bu tespitin ardından polisin çalışmalar yaptığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.