İKİ TERÖRİST IRAK’A KAÇMIŞ

Dağlar taşlar temizlendi, son 20 yılın en sakin günleri yaşanıyor

Jandarma, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde dağlar taşları temizlendi, son 20 yılın en sakin günleri yaşanıyor. Karadeniz Bölgesi’nde su uyur terör uyumaz mantığı ile hareket eden güvenlik güçleri, 7-24 operasyon yapıyor. Bölgede bulunan biri yaralı iki teröristin Irak döndüğü beelirlendi.

KOLUNDAN YARALI TERÖRİST DÖNDÜ

Karadeniz Bölgesi’nde terör örgütü PKK’nın açılım grubuna yönelik operasyonlar aralıksız olarak sürüyor. Giresun, Trabzon ve Gümüşhane üçgeninde arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri, özellikle yayla evlerinde herhangi bir hırsızlık olayının yaşanıp yaşanmadığına bakıyor. Gümüşhane Trabzon kırsalında düzenlenen operasyonda açılan ateş sonucu yaralanan teröristin akıbeti belirlendi. Karadeniz Açılım Gurubu üyesi Kawa kod İranlı terörist ve ‘Aras’ kod adlı Aras Aslan isimli teröristin Kuzey Irak’a kaçtığı belirlendi. Kawa kod adlı örgüt üyesinin kolundan yaralı olduğu bilgisinin alındığı belirtildi.

JANDARMA DAĞLARI BOŞ BIRAKMIYOR

Karadeniz Bölgesi’nde su uyur terör uyumaz mantığı ile hareket eden güvenlik güçleri, 7-24 operasyon yapıyor. Stratejisini hem dağda hem de şehirde uygulamaya koyan jandarma birlikleri Trabzon, Giresun ve Gümüşhane üçgenindeki dağlarda arama tarafa faaliyetleri aralıksız sürdürüyor. Teröristlerin kılık değiştirerek, şehirlerden dağlara çıkma ihtimali üzerinde duran jandarma, bu teröristler içinde şok yol kapama uygulaması yapıyor.

İŞTE JANDARMANIN STRATEJİ PLANLARI

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde PKK terör örgütüne yönelik stratejini belirleyen jandarma faaliyetlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Bir yıla yakın süredir örgüt üyelerinden kestirme alamayan jandarma timleri, bölgeye sızmalara karşı geçiş güzergahlarına pusu atmış durumda. İşte Doğu Karadeniz Bölgesi’nde jandarmanın stratejisi:

*Yol kontrolleri yapılıyor, tali yollarda şok yol kesme uygulaması gerçekleştiriliyor.

*Hırsızlıklara karşı arama tarama faaliyetleri yapılıyor, çalınan yaşam malzemeler aranıyor.

*Bölgeye sızmak isteyen teröristlerin geçiş güzergahları tutuldu, arama tarama sürüyor.

*Karadeniz’de çalışmakta olan doğu kökenli işçiler üzerinde istihbarat çalışması yapılıyor.

*Bölgeyi bilen teröristlerin gelme ihtimali üzerinde duruluyor, fotokapanlar aralıksız olarak takip ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.