İNTERNETTEN ALDIĞI İLAÇLA BEBEĞİNİ DÜŞÜRDÜ! 

Trabzon’da evlilik dışı ilişkisinden dünyaya gelecek bebeğini istemeyen anne adayı, internetten aldığı ilaçla bebeğini düşürdü. İhbar üzerine genç kadına hapis istemiyle dava açıldı.

EVLİLİK DIŞI GEBE KALDI
Trabzon’un Yomra ilçesi Kaşüstü Mahallesindebmeydana gelen olayda S.D. isimli kadın evlilik dışı ilişkiden hamile kaldı.Hamile kalan S.D.  bebeği düşürmek için internet üzerinden araştırma yapmaya başladı.Yaptığı araştırmalar sonrasında internetten aldığı ilacı kullanan S.D., 4 saat sonra karın ağrısı şikayetiyle Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Burada kadın doğum servisinde tedavi altına alınan S.D.’nin yapılan kontrollerinde bebeğin öldüğü belirlendi. Doğum yaptırılan annenin karnındaki 22 haftalık erkek bebek kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

ADLİ TIP KURUMU TESPİT ETTİ
Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından hazırlanan raporda, kadının ‘Misoprostol’ etken maddeli ilaç kullandığı tespit edildi. Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor sonrasında gözaltına alınan S.D. ifadesinde olayı bütün gerçekliği ile itiraf etti. İfadesinde evlilik dışı ilişkiden hamile kaldığını ifade eden kadın, bebeği istemediğini de kaydetti. İnternetten bebeği düşürücü etkisi bir ilaç aldığını ve kullandıktan birkaç saat sonra karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu söyleyen S.D., “Karnımda ölmüş olan bebeği aldılar. Suç olduğunu bilmiyordum. O kadar büyük olduğunu bilseydim kesinlikle yapmazdım” dedi.

SUÇU KABUL ETMEDİ, HAPSİ İSTENDİ
Üzerine atılı suçları kabul etmediğini ifade eden S.D. hakkında “Gebelik süresi on haftadan fazla olan çocuğunu isteyerek düşürmesi” suçundan dava açıldı.S.D. asliye ceza mahkemesinde yargılanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.