İŞTE AVRUPA'NIN KORUDUĞU PKK

Kandil’i “Bir kadın için Kandil demek tecavüz demektir” sözleriyle anlattılar

İçişleri Bakanlığı PKK/KCK ve PYD/YPG’deki kadın ve çocuk istismarını gözler önüne serdi. Bakanlığı Türkçe ve İngilizce olarak hazırladığı, PKK/KCK ve PYD/YPG terör örgütü kadın ve çocuk istismarı konulu raporunda örgüt içerisinde yaşananlara ayrıntılarıyla yer verildi. Örgütün kan kaybettiği dönemde açığa çıkan militan ihtiyaçlarını karşılamak üzere kadınları kendi saflarına çekmek için özgürlük temasını bir propaganda aracı olarak kullandığı belirtildi.PKK’lı kadınlar ve çocuklar örgüt kamplarında yaşadıklarını anlattılar. Kadınların ve çocukların anlattıkları rapora dönüştürüldü ve terörü destekleyenlerin yüzüne çarpıldı.

BAKANLIK RAPORUNDA HANGİ KONULAR VAR

İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan raporda, Abdullah Öcalan ve örgütün kadına bakışı, cinsel istismara uğrayan örgüt mensupları ile olaya tanık olanların ifadesi ve çocuk istismarı konuları yer aldı. Örgüte katılırken kendilerine kardeş diye hitap edildiği daha sonra tecavüz uğradıklarını anlatan kadınların evlerinden kaçışlarının altında ise zorla evlendirme ve şiddet olaylarının yattığı raporda yer aldı.

DURAN KALKAN VE MURAT KARAYILAN’I ANLATTILAR

Kadınlar, Duran Kalkın için Suriye’den getirttiği oyun çağındaki çocuklara tecavüz ettiğini ve örgüt içerisinde adının Biçirpinin (sapık) Abbas olduğu ileri sürülürken, Murat Karayılan’ın ise tecavüz ettiği 17 yaşındaki Dilan kod adlı teröristin el bombası ile intihar ettiği ifade edildi.2021 yılında teslim olan biri teröristin eskiden kadınların hamile kalınca idam edildiği yeni dönemde ise doğum sonrasında tutuklandıklarını anlattı. Bebeklerin ise ellerinden alınarak Irak ve İran’da başka ailelere verildiğini söyledi. Genellikle çocukların Mahmur’a gönderildiğini anlattı.

6 AYLIK HAMİLE KADINI NEHRE ATMIŞLAR

Hamile kalan kadınların çoğu örgüt yöneticilerinin seçtiği yakın korumalar olduğu ileri sürüldüğü rapora,  2020 yılında teslim olan örgüt mensubunu ifadeleri girdi. İşte o ifade: “Dersim kod adlı Süleyman Şahin adlı terörist nöbet tutuğum mevziye geldi. Bana tecavüz etmek istedi, saldırdı. Karşı koydum. Bana vurunca baygınlık geçirdim. Sonra gözlerimi KDP’ye ait bir hastanede açtım. Tecavüze uğramıştım. Kanamam vardı. Daha sonra Şam’da tedavi gördüm”.

TECAVÜZ EDEN TERÖRİSTLERİ ÖLDÜRDÜLER

Kadın terörist tecavüz eden teröristi vurduğunu belirterek, “Gare bölgesinde dere yatağında yıkanırken Yusuf Zerdeş kod adlı terörist bana tecavüz etti. Bende onu silahıyla vurdum. Yanımda Rojin Van kod adlı terörist vardı. Sesini çıkarmadı. Sonra bana ‘olayı kimseye anlatma’ diye söylediler. Bir başka kadın terörist ise Hasekide Cezaevinde 2018 yılı Mart aylında gözleri bağlandıktan sonra ıssız bir yere götürülerek tecavüze uğradığını belirterek, uyuşturucu iğne yaparak ırzına geçen iki teröristi vurarak öldürdüğünü anlattı. Görgü tanıkları bazı kadınların ise kurşuna dizildiğine tanıklık ettiklerini söylediler.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÇOCUKLARI NEDEN KULLANIYOR

Raporda terör örgütlerinin çocukları militan olarak kullanma sebeplerine yer verdi. İşte o nedenler:

-Kandırılmaya ve yönlendirmeye daha açıklar,

-Sorumluluk bilincinin gelişmemiş olması nedeniyle kanlı eylemlerde kullanılmaya daha müsait,

-Çatışmalarda kolayca kullanılabilmeleri ve yönlendirebilmeleri,

-Üst düzey yöneticiler açısından tehdit oluşturmamaları,

-Yetişkinlere nazaran örgütten firar etme eğilimlerinin daha az olması,

-Güvenlik güçlerini ahlaki açıdan ikileme düşürme ihtimalleri bulunduğu belirtildi.  

RAPORDA ÖLEN ÇOCUKLARIN FOTOĞRAFLARI VAR

Raporda ölen çocukların fotoğraflarının yanı sıra eğitim sırasında çekilmiş fotoğraflara da yer verildi.  Çocuklara yemin ettiren teröristlerin fotoğraflarının yer aldığı raporda,  teslim olan teröristler, çocuk yaşta nasıl kandırılıp dağa çıkarıldıklarını anlattılar. Çocukların kimisini çoban olarak çalışırken,  kimisini parkta oynarken, kimisini polis seni arıyor saklayalım diye kandırıldıktan sonra dağa çıkarıldığı ortaya çıktı. HDP binasında zengin olur rahat yaşarsın şeklindeki sözlerle kandırıldığını anlatan çocukların yanı sıra, kimisi de internet kafe de kandırdığını söyledi. Teröristler çocuk yaşlarda kamplarda neler yaşadıkları tek tek anlattılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.