Kaçıyor İddiası Tutuklattı

Güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan Öngöz’ün üzerinden 9 bin 800 euro çıktı

Edirne’de güvenlik güçleri tarafından sınıra 30 kilometre kala gözaltına alınan Trabzon eski Baro Başkanı Orhan Öngöz tutuklandı. Avukat Öngöz’ün üzerinden 9 bin 800 EURO çıktığı öğrenildi.

İSTANBUL’DA ARAÇ KİRALAMIŞ

Edirne'nin Keşan ilçesinden yurt dışına kaçacağı iddia edilen Trabzon eski Baro Başkanı Orhan Öngöz güvenlik güçleri tarafından bir benzin istasyonunda biri şoför diğeri öğretim üyesi iki kişi ile birlikte önceki gün gözaltına alınmıştı. Trabzon’dan İstanbul’a uçtuğu ve havalimanında araç kiralayarak emlak için Edirne’ye gittiğini ileri süren Öngöz, sorgunun ardından adliye sevk edildi. Dosyası Trabzon’da olduğu gerekçesiyle 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden ifadesi alınan Orhan Öngöz, ısrarla görüşeceği emlakcının adını vererek, “Kaçma niyetim olsa bilgisayarımı ve e imzamı neden yanıma alayım” diyerek kendini savunduğu öğrenildi.

ÜZERİNDEN 9 BİN 800 EURO ÇIKTI

Sınıra 30 kilometre uzaklıkta yakalandığı belirlenen Orhan Öngöz ifadesinin ardından tutuklandı. Avukat Öngöz’ün üzerinden 9 bin 800 EURO çıktığı belirlenirken,  olayda ikinci bir aracın kullanıldığı iddia edildi. Bu arada Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ/PDY üyesi olmaktan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Orhan Öngöz’ün dosyası Yargıtay’da verilecek kararı bekliyordu. Bu arada yakalanan diğer iki şüpehlinin FETÖ/PDY üyesi olmaktan yargılandığı öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.