KALDIR KÖMÜRÜ AŞKALE!

AŞKALE artık toz kömürünü Trabzon’daki deposuna dökemeyecek

Değirmendere’deki eski Çimento fabrikasının deposuna aylardır toz kömür dökerek hem mahalle halkını hem de sanayi esnafını zehirleyen AŞKALE’ye dur denildi. Aylardır kimsenin ses çıkarmadığı AŞKALE’yi AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi durdurdu.

BAŞKAN ÇEBİ ESNAFA SÖZ VERDİ

Gemilerle Trabzon Limanı’na getirdiğini kömürü buradan kamyonlarla eski çimento fabrikasını deposuna indiren AŞKALE, artık kömürünü Trabzon’a dökemeyecek. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, ‘sanayi esnafının ve bölge halkının zehir solduğu’ yönündeki haberimizin ardından geçen hafta bölgede incelemelerde bulunmuştu. Semt sakinleri ve sanayi esnafını ziyaret eden Başkan Çebi, ne pahasına olursa olsun halkın zehirlenmesinin önüne geçeceğini belirterek, toz kömürün eski çimento fabrikasının deposuna dökülmeyeceği sözünü verdi.

BAŞKAN ÇEBİ VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

Bölge halkını zehirlendiği yolundaki haberin ardından harekete geçen AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, yetkili kurumları ziyaret ederek, yasal olmayan toz kömür Değirmendere’deki depolara dökümünün önüne geçilmesini istedi. Bunun üzerine Trabzon Çevre İl Müdürlüğü hareket geçti.

KALDIR TEBLİGATI GÖNDERİLDİ

Trabzon Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, AŞKALE Çimento Fabrikası’na tebligat gönderdi. Tebligata göre Trabzon Limanı’na gelecek olan kömürün kesinlikle Değirmendere’deki eski çimento fabrikasının depolarına indiremeyeceği yönünde olduğu öğrenildi. Bu arada çimento depolarında bulunan toz kömürün de acil bir şekilde kaldırılması için AŞKALE adlı şirkete tebligat gönderildiği ortaya çıktı. Sanayi çalışanları ve bölge halkı Başkan Çebi’ye teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105