Karagöl, Uzungöl olmadı

Artvin'in "Sakin Şehir" ünvanlı Şavşat ilçesinde doğal güzellikleriyle ünlü Karagöl Tabiat Parkı, normalleşme sürecinde ziyaretçilerin akınına uğruyor.  Şavşat'a 25 kilometre uzaklıkta bulunan ve Sahara Milli Parkı içerisinde Meşeli Köyü orman içi mevkinde bulunan Karagöl, doğal güzelliği ile her mevsim ilgi görüyor.Ladin ve çam ağaçları arasında kalp şeklindeki görüntüsü ile dikkat çeken Karagöl, görenleri büyülüyor.

Doğa harikası Karagöl'ün kenarında yer alan eski sosyal tesisin Milli Parklar tarafından restore edilmesi çevrecileri yağa kaldırmıştı. Karagöl'ün Uzungöl'deki betonlaşmaya benzeyecek korkusu bölge halkını sarmıştı. Beton üzerine ahşap kaplama yapılırken tesislerin önündeki küçük betonlaşmaya tepkiler oldu.Gölde kirlilik ve sazlıkların oluştuğu görülürken,gölde oluşan foseptiklere ise zaman zaman müdahale edildiği öğrenildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.