KARANTİNA FİRARINA BİR YIL HAPİS İSTENDİ

Karantina altında tutulduğu yurttan kaçan kişi hakkında dava açıldı

Trabzon’da karantina altında tutulduğu yurttan kaçan kişi hakkında hapis istemiyle dava açıldı.

UKRAYNA’DAN TRABZON’A GELMİŞTİ

Ukrayna’dan 18 Nisan 2020 tarihinde Trabzon’a gelen H.Y. adlı kişi, Yomra Kız Öğrenci Yurdu’nda karantina altına alındı. 14 gün süreyle karantina altında tutulmasına karar verilen H.Y., üç gün sonra 21 Nisan günü yurttan firar etti. Yurttan firar eden H.Y. yakalandı ve hakkında bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranmak iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında H.Y. adlı şüphelinin polis tarafından ifadesine başvuruldu.

SİGARA ALMAK İÇİN YURTTAN KAÇMIŞ

Polise verdiği ifadesinde kaldığı yurdun arka kapısından çıktığını belirten H.Y. yurttan sigara almak için ayrıldığını ve yurda dönerken görevli polisin kendisini gördüğünü belirtti. H.Y., “Ben kaçmadım” dedi. Soruşturmayı tamamlayan savcı, bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranmak şüpheli H.Y. hakkında hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi. İki aydan bir yıldan iki kadar hapsi istenilen H.Y. önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşınsa çıkacak.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonYURTKarantina
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105