KARDEŞLİK İKLİMİNDE BULUŞALIM

Bir seçimi daha bitirdik. Hayatı nasıl abartılı yaşıyorsak seçim sürecindeki tartışmaları da abartılı yaşadık, yaşıyoruz. Artık seçim bitti, kazanan kazandı, kazanamayana ise halkın kararı karşısında seçileni tebrik etmek düştü. Kırgınlıklar, küskünlükler unutulup birlikte yaşamın gereğini, güzelliğini, sevincini katalım yaşamımıza. Umudu ertelemeden umudumuzun gerçekleşmesine yönelik çalışmalara hız verelim dostlar. 
Unutmadan hatırlatayım diyorum, insan ömrü çok kısa, ezanla başlayan yaşam mücadelemiz sela ile bitiyor. O kısa süre içerisinde hep düzgün, ahlaklı insan olma adına yarışalım, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma adına birbirimizle çelik gibi kenetlenelim. Farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp ülke sevdası ikliminde birleşleşelim. 
Sokağa çıkalım ve bir yetimin, mazlumun, garibin başını okşayarak başlayalım yeni güne. Yada çarşıya, pazara çıkıp evine ekmek götürme derdinde olan ancak cebinde parası olmadığı için geri dönen bir anaya derman olmaya çalışalım. Onunla kardeşlik iklimi içerisinde kazancımızın bir kısmını da olsa paylaşalım. Göreceksiniz çok hafifleyecek, çocuklarınızın yüzüne daha vakurlu bakacak hayata olan inancınız daha da artacak. Düşüncemize, yaşamımıza, kalbimize sevgi katalım değerli okuyucalarım. 
Mesela yaşlı bir amcaya, bir teyzeye bir bardak çay ısmarlayalım, barışalım artık kendi öz kültürümüzle. Yoz hayattan, bizi yozlaştıran batı kültürünün sömürüsünden sıyıralım yaşamımızı. İnsani değerlerin paradan, bencilce yaşamdan daha değerli olduğunu görelim. Göreceksiniz her şeyin nasıl değiştiğini. Sevdiklerimizin elini bırakmadıkça umut hep var olacaktır. Beni ağlatan şey senide ağlatmalı, beni güldüren şey senide güldürmeli, eğer tersi oluyorsa kardeş, arkadaş, dost, aynı ülküde buluşan millet olamadık demektir. 
Hz. Ömer; ‘Seni ölüme götürse de doğruluktan ayrılma’ der. Kısa halifelik döneminde bize çok konuşulacak örnekler bırakan bir medeniyetin evlatları olarak ders alalım hayattan. Biz, doğruluğu, ahlakı, yardımlaşmayı, adaleti, karşılıklı muhabbeti hayatımıza düstur edinelim. Unutmayalım ki, bülbülle uçan güle, kargayla uçan dışkıya konar. Biz, güle özlem duyan bülbül olalım. Hayat, bazen insanları, birbirleri için ne kadar çok şey ifade ettiğini anlasınlar diye ayırır. Biz bunu tecrübe etmeden birbirimizle kenetlenelim. Ülkemin ihtiyacı olan, adalet, liyakat, ahlak, kardeşlik iklimi, birlikte yaşam kültürünü büyütme ve ötekileştirmeden kucaklaşmadan başka bir şey değildir. 
Cahit Zarifoğlu’nun söylediği gibi, ‘bize sözlerimizden çok yüreğimizden anlayan gerek’. Bu temiz yüreği kardeşlik ikliminde büyütelim.

Anahtar Kelimeler:
ömerSelaHz.Ezan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.