Karnı Ağrıyan Kadının Safrasından Stent Çıktı

Karın ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede, safra kesesinde stent unutulduğu ortaya çıktı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde 20 Şubat 2018 yılında ERCP operasyonu geçiren ve safra kesesine iki adet stent takılan Nurdan Kibar (30), 27 Nisan 2020’de fenalaştı. Ateş, mide bulantısı ve kusma şikayetiyle KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne kaldırılan Nurdan Kibar, tedavi altına alındı. Yapılan tetkikler sonucunda Kibar’ın safra kesesinde yerleştirilen iki stentten birinin alınmadığını ortaya çıktı. Safrada  enfeksiyona neden olan stent, 1 Mayıs 2020’de yeniden ameliyat masasına yatan Nurdan Kibar’ın safra kesesinden alındı.

 “HEKİM HATASI YARGIYA TAŞINIYOR”

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde İç Hastalıkları Uzmanı Dr. S.F. hakkında dava açmaya hazırlandıklarını belirten Nurdan Kibar, ihmalkarlıkla suçladığı doktor yüzünden günlerce ateş ve mide bulantısı çektiğini ileri sürdü. Vücudundan unutulan metalin özellikle safraya büyük hasar verdiğini dile getiren Kibar, bize stentlerin alındığını söylemişlerdi. Koronavirüsle mücadele edildiği bir süreçte hastaneye mahkum edilmekten büyük rahatsızlık duyduğunu ifade eden Nurdan Kibar, sorumluların hukuk önünde hesap vermesini ve ceza almasını istediğini de kaydetti. Tedavi sürecinde olayın büyütülmemesi yönünde telkinlerle de karşılaştığını dile getiren Kibar, “Tedavi için başvurduğum doktor, yeniden bıçak masasına yatmama neden oldu. Bu süreçte yaşadıklarım hem bedenen hem de psikolojik olarak yıpranmama neden oldu.” açıklamasında bulundu.

“YARGININ VERECEĞİ KARARA GÜVENİYORUZ”

Nurdan Kibar’ın eşi Ergün Kibar doktor yüzünden çok sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını iddia ederek, “Sorumlu doktor hakkında dava açmaya hazırlanıyoruz. Hala bize hastanede, ‘Durumu neden büyütüyorsunuz’ diyorlar. Biz neden, kimin ihmali yüzünden buradayız. Ultrason sonuçları, MR sonuçları ortada. Yargının sorumlular hakkında en doğru kararı vereceğine inanıyoruz.”  dedi.

Anahtar Kelimeler:
UzmanStentERCPSafra
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmet öğer 4 yıl önce

kesin bir dünya da para almışlardır.geçmiş olsun diliyorm.

banner105