Kaşıkla öldürdü, itirafa indirim aldı

Trabzon Beşikdüzü T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'nda Bülent Ç. adlı hükümlüyü ucunu mermerlere sürterek sivrilettiği kaşığı 9 yerine saplayarak öldüren Sezgin T. hakkında karar verildi.Mahkeme heyeti, pişman olan ve cinayeti tasarladığını itiraf eden sanığın cezasında indirim uyguladı.

HELALLİK İSTEMİŞTİ

Beşikdüzü T Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'nda 6 Eylül 2020 tarihinde meydana gelen olayda Sezgin T., hükümlü olarak kaldığı C-8 koğuşunda üst kata çağırdığı hürriyeti yoksun kılma suçlarından 16 yıla mahkum olan Bülent Ç. ile bir süre sohbet etti. Sohbetin ardndan bıçak haline dönüştürdüğü kaşığı Bülent Ç,'nin vücuduna 9 kez sapladı, ardından da boğarak öldürdü. Sezgin T., daha sonra butona basarak koğuşa davet ettiği infaz koruma memurlarına teslim oldu.Öldürdüğü kişiden cinayet öncesinde helallik istediği ortaya çıkan hükümlü sanık Sezgin T., "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme " suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. 

PİŞMANLIK DUYMUŞ

Hırsızlık, yağma, cinsel saldırı, hürriyetten yoksun bırakma ve yaralama suçlarından 52 yıl hapse mahkum olan Sezgin T. mahkemede son savunmasını yaptı. Pişman olduğunu belirten.Sezgin T., "Üzgünüm böyle bir olay keşke yaşanmasaydı. Mecbur kaldığım için bu olay oldu" dedi. Sezgin T.'yi işlediği suçtan ötürü ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın cinayeti tasarlama itirafında bulunması ve yaşanan olaydan pişmanlık duyması üzerine cezasında iyi hal indirimi yaparak cezasını müebbet hapse çevirdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.