KiRACILARINA %100ZAM YAPTI

AK PARTİ VE MHP BAŞKANLARI SU ZAMMINI NORMAL BULDU!  

BÜYÜkŞEHİR Belediyesi’nin yaptığı yüzde 20’lik su zammına siyasetin tepkisi dinmezken bu kez kiralara yüzde 100 zam geldi. Su zammını Ak Parti ve MHP İl Başkanları makul bulurken İYİ Parti’den sonra Saadet Partisi, BBP ve Yeniden Refah Partisi tepki gösterdi.

ÜÇ SİYASİ PARTİDEN DAHA  SU ZAMMINA TEPKİ GELDİ 

SP İl Başkanı Cevat Kurt, “Zam emekliye, asgari ücretli ve esnafın sırtına bindirildi.” derken, BBP İl Başkanı Yahya Aksu, “En pahalı suyu kullanıyoruz. Bu karar geri alınmalı.” dedi. Yeniden Refah İl Başkanı Mustafa Durmuş ise “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” dedi.

YA ZAMMI KABUL EDERSİN YA DA TAHLİYE EDİLİRSİN!

ÖTE yandan Büyükşehir Belediyesi kiracılarına gönderdiği yeni bir yazıyla belediye encümeninin 06.11.2019 tarihve 295 sayılı kararını hatırlattı. kararda kiraların bir yıl olarak yapılacağı ve yüzde 100 artırıldığı kaydedildi. Sözleşme yapmayanlara da tahliye edileceği yönünde gözdağı verildi.  TİSKİ Genel Kurulunda oy çokluğuyla alınan ve vatandaşın sırtına bindirilen yüzde 20’lik su zammına muhalefet partilerinin il başkanları sert tepki gösterirken Cumhur İttifakı ortağı MHP, zammı normal karşıladı. Saadet Partisi İl Başkanı Kurt, “Zam emekli, asgari ücretli ve esnafa bindirildi. Belediye garibana zam yapacağına yolsuzluk ve israa mücadele etsin.” dedi. BBP İl Başkanı Yahya Aksu, “En pahalı suyu kullanıyoruz. Bu zam kararı mutlaka geri alınmalıdır.” derken Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Mustafa Durmuş ise Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye söylediği “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözü üzerinden zamma eleştiri getirdi.

KURT: BELEDİYE BEDELİ GARİBANA KESTİ

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, Cumhur İttifakının yerel yöneticilerinin İstanbul’da su zammına ‘hayır’ su şehri Trabzon’da ise ‘evet’ vermesinin çelişki olduğunu söyledi. Başkan Kurt, belediyenin planı olmamasının bedelini vatandaşa ödettiğini ifade ederek bu yükün altında emekli, esnaf ve asgari ücretlinin kaldığını söyledi. Başkan Kurt, “Belediye zam yapma gerekçesini daha iyi hizmet ve yatırım olarak açıklıyor. AK Partili ve yerel yöneticilerin kaynak ve hizmet dediğinizde aklına ilk borç para almak ve zam geliyor. Akla bu gelince de en kolay yolu seçerek zam yapıyorlar. Zaten zor geçinen emekliye, siftah yapmayan esnafa, asgari ücretliye zam yapana kadar belediyeyle ilgili israflara yönelsinler. Bunlarla ilgili çalışma yapılmış mı? Yolsuzlukla mücadeleyle ilgili çalışmaları var mı? TİSKİ ile ilgili konuşmak gerekirse daha önce genel müdürlük binası olarak özel idarenin binasını kullanıyordu orayı şahsa sattılar. Daha sonra Yeşilyalı’ya taşındılar şimdi de oradan da bir şahsın binasına taşınıyorlar. Ciddi manada israf var. Ama bu zamla ilgili bir başka konu dikkat çekti. AK Parti’nin yerel yöneticileri İstanbul’da su zammına ‘hayır’ diyor, Trabzon su şehridir ama Trabzon’da Cumhur İttifakı blok halinde ‘evet’ diyor. Bu bir çelişkidir. Trabzon’da su zammı yapıldığı gün bu acıdır ki meclis salonunda birçok belediye başkanı yoktu. Hazine ve Maliye Bakanı Trabzon’daydı ona gittiler sanırım. Belediyenin planı olmadığı için bedelini vatandaşa ödetiyorlar.” açıklamalarıyla TİSKİ Genel Kurulunda yapılan su zammıyla ilgili görüşlerini iletti.

AKSU: EN PAHALI SUYU TRABZON İÇİYOR

Büyük Birlik Partisi Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu, TİSKİ Genel Kurulunda alınan suya zam kararının geri alınması çağrısında bulundu. Aksu, en pahalı suyu Trabzon’un içtiğini ileri sürerek zamla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bu zam kararı mutlaka geri alınmalıdır. Su ücretleri zaten yüksek bir de üzerine bu kadar büyük zam yapıldı. Enflasyona bakıyorsunuz yüzde 8-9 ama zam oranına bakıyorsunuz yüzde 20… Burada tutarsızlık var. Biz zam gelsin istemiyoruz. Ben Trabzon’u anlayamadım. Uçak biletleri pahalı... En pahalı bileti alıyoruz en pahalı suyu kullanıyoruz. AK Partililer Trabzon’da başka, İstanbul’da başka davranıyor. Bu zam kesinlikle geri alınmalı.”

DURMUŞ: ZAMDAN YANA DEĞİLİZ

Yeniden Refah Partisi Trabzon İl Başkanı Mustafa Durmuş, yapılan su zammından yana olmadıklarını belirterek Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’ yaptığı nasihat üzerinden zammı eleştirdi. Durmuş, yapılan zamla ilgili, “Genel Başkanımızın dediği gibi temel ihtiyaçlar; su, elektrik ve doğal gaza zam verilmesin. Doğal gaza iki kez zam verildi, suya yüzde 20 zam yapıldı. Bu çok adil bir yaklaşım değil. Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye dediği gibi ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’ Biz zamlardan yana değiliz. Yeniden Refah Partisi iktidarında zam değil ücretsiz su, zam ve doğal gaz imkânı olacak.” diye konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.