KISKANÇLIK CİNAYETİNE 19 YIL HAPİS

Kıskançlık cinayetine istenilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 19 yıla indirildi

Trabzon’da ‘Kocamda gözü var' diyerek akrabasını öldüren kadının müebbet hapis cezası tahrik ve iyi hal indirimden 19 yıla düştü.

SEGBİS ÜZERİNDEN SAVUNMASINI YAPTI

Trabzon’un Çarşı Mahallesi Kahramanmaraş caddesinde 4 Ağustos 2018 tarihinde güzellik salonu işletmecisi Gülsün Taşkın’ı iş yerinin önünde bıçaklayarak öldüren Emine Taşkın hakkında 'tasarlayarak kasten öldürmek' suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya Ordu E Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan ve duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlanan Emine Taşkın katıldı. Son savunmasında maktulün karnındaki çocuğunu öldürmek istediğini belirterek, “Konuşmak için gittiğimde bana küfür ettiği için bıçakladım” diye konuştu.

HAKSIZ TAHRİK VE İYİ HAL İNDİRİMİ ALDI

Trabzon 1.Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Emine Taşkın’a son sözlerini sordu. Mahkeme heyeti, savcının cezalandırılması yönündeki verdiği mütalaayı reddeden Emine Taşkın’ı önce ağılaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırdı.  Sanığın cinayeti haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle cezasını 23 yıla indiren mahkeme heyeti, sanığı duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 19 yıl olarak açıkladı. Bu arada Emine Taşkın’ın cezaevinde doğum yaptığı ve bir erkek çocuğunun olduğu öğrenildi.

CİNAYETTEN ÖNCE EŞİNE MESAJ ATMIŞTI

Emine Taşkın'ın, cinayetten saatler önce eşi Bekar Taşkın'a Gülsün Taşkın'ı kast edip 'Onun fişini çekeceğim' yazılı mesaj gönderdiği ortaya çıkmıştı. Bu arada kıskançlık cinayetinden 3 ay sonra, Emine Taşkın'ın eşi Bekar Taşkın da, otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda başından vurularak öldürülmüştü. Bekar Taşkın’ı öldüren Nazım Taşkın  ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Anahtar Kelimeler:
OrduçarşıMahkemeAğır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.