KORONA HALI SAHADA YAYILDI

Trabzon'da bir halı sahada 10 kişiye koronavirüs bulaştığı ortaya çıktı.Sağlık Müdürü Hakan Usta insanları duyarlı olmaya davet etti.

MAÇTA BULAŞTIRDILAR

Trabzon Sağlık İl Müdürü Dr. Hakan Usta, Trabzon’un bir ilçesinde halı saha maçı yapanlardan 10 kişinin koronavirüse yakalandığını açıkladı. Trabzon’da toplu vakaların yaşandığını belirten Usta, ilçelerde toplu vaka örneklerinin görüldüğünü Trabzon’un 100 binde görülen kişi başı vaka sayısının 50’nin altına düşürülemediğini söyledi. Usta “Bir ilçemizde halı saha maçından dolayı vakalar çıktı. Hiç azımsanmayacak 10’nun üzerinde vaka. İnsanların duyarlı, dikkatli olmaları gerekiyor.” dedi.
TRABZON’DA VAKALAR 50’NİN ALTINA DÜŞMÜYOR
Toplu vakaların yaşandığını, vaka sayılarını 50’nin altına düşürmekte zorluk yaşandığını belirten Usta, “İlimizde özellikle toplu mekânlardaki vaka yansımaları oldukça fazla oldu. Önceki haftalarda bir ilçemizde 35, bir ilçemizde 15 vaka olmuştu. Böyle toplu vakalar çıkıyor. O gün çıkan vaka sayısı nötr şeklinde hep yukarı çıkıyor. O zaman il olarak baktığımızda bir kısım iller 50’nin altında giderken biz 50’nin üstünde olmuş oluyoruz. Bu yansımadan kaynaklanıyor. Bunu düzeltebilmemiz için bizim yaptığımızdan ziyade vatandaşımızın toplu yerlerde dikkati çok önemli. Umuyoruz ki bu rakamların tekrar aşağıya yönelmesi mümkün olur. Şu haliyle baktığımızda 50 ile 90 arasında oynama görüyoruz. 50’nin altına düşürülmekte zorluk çekiliyor.” diye konuştu.
HALI SAHA MAÇINDA 10 KİŞİYE KORONAVİRÜS ŞOKU
Toplu vakaya bir ilçede halı saha yapan vatandaşların virüse yakalanmasını örnek gösteren Usta, “Geçen bir ilçemizde halı saha maçından dolayı vakalar çıktı. Hiç azımsanmayacak 10’nun üzerinde vaka. İnsanların duyarlı, dikkatli olmaları gerekiyor. Halı sahaların maç yapmasını engelleyecek durumumuz yok. Kurallarla ilgili uygulamada sıkıntımız var. Halı saha olabilir, düğünler olabilir, toplu taşıma araçları, restoranlar olabilir herkes kurallara uygun hareket ederse bu vakalar daha düşük olur. Yarın öbür gün olası yine yasaklama durumu söz konusu olursa biz de böyle bir duruma düşmemiz oluruz.” şeklinde belirtti.
KURALLARA UYARSAK YÜZDE 50’NİN ALTINA DÜŞERİZ
Kabine toplantısından çıkacak kararları değerlendiren Usta, “Kabine toplanacak. Ne karar çıkacak bilemiyoruz. Bizim arzumuz kapanma olmasın. Kararların yerel veya ulusal olması bir şeyi değiştirmiyor. Ulusal da yerel de kapansa bundan biz zarar göreceğiz. Olmaması için yapmamız gerekenler belli. Tüm halk biz de dahil maske, mesafe, temizlik kurallarına uyarsak etrafımıza da telkinde bulunursak temmuza kadar yüzde 50’nin altına düşebileceğine inanıyorum.” açıklamalarına yer verdi.
20 BİNİN ÜSTÜNDE AŞI KAPASİTESİ
20 binin üzerinde aşı kapasitesi olduğuna değinen Usta, “Aşı da önemli. Aşı yaşı düştü. Kapasitemizi oldukça artırdık. 20 binin üzerinde kapasitemiz var. Randevusuz bir şekilde sanayide aşılama devam ediyor. Limanda yaptık. Belli yerlerde aşılamalarla randevusuz olacak şekilde rakamları artırmaya gayret ediyoruz. Aynı gayreti tüm kitleden de görmek arzusundayız.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.