KTÜ’DE TEST YAPMAYA BAŞLADI SIRADI KANUNİ VAR 

Trabzon Sağlık Müdürü Hakan Usta, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde koronavurüs testi yapılmaya başladığı önümüzdeki hafta içerisinde Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi’nde de test yapılacağını belirtti.

“KANUNİ TEST YAPMAYA BAŞLIYOR”

Koronavirüsten en az etkilene şehrin Trabzon olduğunu belirten Sağlık Müdürü Usta, kendilerin en çok etkilenecek şehir gibi hazırlık yaptıklarını söyledi. Usta, “Hastanelerin yoğum bakım kapasiteleri ve cihazlarını arttırdık. Sağlık çalışanlarının moral motivasyonunu artırmak için türlü desteklerle üst seviyede tutmaya çalışıyoruz” dedi. Tıp fakültesi laboratuar kurduklarını belirten Müdür Hakan Usta, “Yoğunluk yaşanıyor. Gümüşhane, Bayburt ve Giresun illeri bize bağlı oldu. Test yoğunluğu yaşıyoruz. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu hafta faaliyet geçireceğiz. O yükü ortadan kaldıracağız” dedi.

“TEMASTAN KAÇIN EVDEN ÇIKMAYIN”

Hasta sayısına takılıp kalmaktan kurtulmak gerektiğini ve herkesin evinde kalması belirten Usta, “Korkulacak olan rakam değil, virüsün çok kolay yayılabilmesidir. Herkese test yapmak mümkün değil. Yayılmasını ortadan kaldırabilmek için teması ortadan kaldırmalıyız. Ellerimizi belirtilen şekilde yıkayabilmeliyiz. Tuvalet alışkanlığımıza kadar her şeyi gözden geçirmeliyiz. Toplu yerlerden uzak durmalıyız.  Bunları yaparsak biz bu işi başarırız” diye konuştu. Trabzon’da sağlık çalışanları arasında pozitif bir vaka olmadığını ama riskin her zaman olduğunu belirten Hakan Usta, virüsün ayrım yapmadığını ve 2007 doğumlu bir hastanın tedavi altın da olduğunu söyledi.  

Anahtar Kelimeler:
KtüUstaKanuniKoronavirüs
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.