Mahkûmlara Müjde

Adalet Bakanlığı’ndan cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülere bayram müjdesi geldi. Bakanlık mahkumlarla aileleri buluşturma kararı aldı.

BAKANLIKTAN KAPALI GÖRÜŞ İZİN ÇIKTI

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiye kararının ardından harekete geçen Adalet Bakanlığı, cezaevlerinde mahkumların görüş izni için 81 ile genelge gönderdi. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Hakim Yılmaz Çiftçi imzalı genelgede, cezaevlerinde bulunan hüküm ve tutuklarının sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşlerden yalnızca iki kişiyle bir kez kapalı görüş yapabileceği belirtildi. Görüş izninin 1-10 Ağustos ile 15-31 Ağustos tarihlerinde yapılması belirtilen genelgede salgın nedeniyle kapalı ziyaretler öncesinde ve sonrasında alınması gereken tedbirler sıralandı.

HEDİYELER 24 SAAT SONRA TESLİM EDİLECEK

Mahkumlara ziyaret sırasında getirilen hediyelerin 24 saat bekletilmesi istenilen genelgede, ateş, öksürük burun akıntısı belirtisi olan mahkumlara izin verilmemesi, yapılacak görüşmelerin ardından ise kapalı görüş alının en az 15 dakika süreyle havalandırılması ve zemin sandalye ve masa gibi yerlerin çamaşır suyu veya diğer hijyen malzemelerle silinmesi istendi. Cezaevlerine girişlerde ziyaretçilere maske ve eldiven verilmesi belirtilen genelgede,  giriş ve çıkışlarda kapı önlerinde mesafe kurallarını uyulması ve yoğunluğun önlemesini için tedbir alınması hatırlatıldı. Bu arada genelgede, kovid hastası olan hükümlü ve tutukluların tedavileri sonrasında Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği aralıklar yapılan ikinci testin negatif çıkmasını ardından 14 gün sürenin dolmasını ardından ziyaretin gerçekleşebileceğini belirtildi.

Anahtar Kelimeler:
TutukluCezaeviMahkumCOVID
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.