MASRAFTAN KAÇTI PARASINI KURTARDI

Şehit Eren Bülbül’ün adını kullanarak dolandırıcılık yapmak isteyen motosikletli kurye, dolandırıcılık suçundan ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.

TELEFONDA KENDİNİ SAVCI OLARAK TANITTI

Trabzon’un Boztepe Mahallesinde yaşayan 65 yaşındaki S.A. adlı kadının ev telefonu çaldı. Telefonu açan S.A., karşısındaki kişiye kim olduğunu sordu. Telefonun diğer ucundaki kişi ise kendisini Cumhuriyet Savcısı M.Y.İ. olarak tanıttı. Telefondaki savcı, PKK terör örgütü tarafından şehit edilen Eren Bülbül’ün katilini yakalamak için bankadaki parasını kendisine vereceği IBAN numarasına yatırmasını istedi. Telefondaki savcı, bankaya yatıracağı paranın devlet güvencesinde olduğunu belirterek, paranın birkaç gün sonra geri yatırılacağını söyledi.

300 TL MASRAF ÇIKTI, PARAYI YATIRMADI

Telefondaki savcı, S.A.’nın cep telefon numarası istedi. Ev telefonu kapatan telefondaki kişi, 506 110… nolu hattan 538 22... nolu cep telefonunu kullanan S.A.’yı arayarak, parayı bankaya yatırmasını istedi. Parayı IBAN numarasına yatırmak isteyen S.A. kendisine 300 TL masraf çıktığını öğrenince, parayı yatırmaktan vazgeçti. Yaşananları görevlileri anlatan S.A. dolandırılmak istediğini öğrendi.

DOLANDIRICI HAKKINDA ŞİKAYETÇİ OLDU

Dolandırıldığını öğrenen S.A., polis merkezine giderek kendisini arayan ve dolandırmak isteyin kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan polis IBAN numarasını kime ait olduğu belirledi. İstanbul’da yaşayan U.İ. gözaltına alındı. Motosiklet kuryesi olduğu ortaya çıkan U.İ. hakkındaki suçlamaları reddetti. Soruşturma sonucunda U.İ. hakkında kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla yargılanmasına karar verildi.

BENZER SUÇTAN ADANA’DA YARGILANIYOR

U.İ. hakkında üç yıldan on yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılması istendi. Suç teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle soruşturmacı savcı, suçun dörtte birinden dörtte üçüne kadar indirilmesini talep etti. U.İ. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak. Bu arada U.İ.’nin benzer bir suçtan Adana’da yargılandığı ortaya çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.