MEZAR TAŞI SÖKENE HAPİS İSTENDİ

Arsin’de mezarlara zarar veren üç kişinin hapis istemiyle dava açıldı

Trabzon’un Arsin İlçesi’nde iki kişinin mezarlarına zarar veren üç kişi hakkında hapis istemiyle dava açıldı. Savcı, ibadethane ve mezarlıklar zarar verme suçunu işlediği üç kişinin her biri hakkında hapis istendi.

HAFİYE GİBİ İZ SÜRDÜ

Trabzon’un Arsin İlçesi’nde meydana gelen olayda bir süre önce hayatını kaybeden Hacı Ahmet Ç. ve hayatta olan 87 yaşındaki Ayşe Ç. adlı kadının yapılmış mezarlarının başlıklarının sökülerek yerinden çıkarıldığı ve mezarlara zarar verildiği ortaya çıktı. 4 bin TL karşılığında yaptırdığı mezarların kırıldığını öğrenen Hatice S. adlı kadın, yaptığı araştırma sonucunda mezarları kıranları ve bu eylemi gerçekleştirenleri uyaran kişiyi buldu. Fikret Ç.’nin mezarlara zarar verenleri uyardığını öğrenen Hatice T., anne ve babasını mezarına zarar veren Yılmaz Ç., Emin Ç. ve Yusuf Ç.’den şikayetçi oldu.

MEZARLARI TEMİZLEMİŞLER

Şikayet üzerine gözaltına alınan Yılmaz Ç., Emin Ç. ve Yusuf Ç. adlı ikisi kardeş üç kişi, haklarındaki suçlamaları reddetti.Yılmaz Ç. ve Emin Ç. adlı iki kardeş, ”Mezarlıkta yapılan mezarın taşları babamızın mezarını üzerine gelmişti. Bizde bunları sökerek mezarlık dışına attık” dedi. Yusuf Ç. ise amca çocuklarının mezarları temizlediğini gördüğünü ve hiçbir olmaya karışmadığını söyledi.

4 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Soruşturmayı tamamlayan savcı, hazırladığı iddianameyi asliye ceza mahkemesine gönderdi. Savcı, ibadethane ve mezarlıklar zarar verme iddiasıyla her bir sanık hakkında bir yıldan 4 yıla kadar hapis istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105