MÜDÜRÜ ŞEHİT ETTİ LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin şehit edildiği olayın görüntüleri ortaya çıktı. Emniyet Müdürü Verdi’yi şehit ettikten sonra polis memuru Yiğit Can Köksal tarafından vurulan sanık polis İsmail Hakkı S.,  cep telefonunu göstererek, “Canlı yayındayım, teslim oluyorum” diye bağırdığı görüntülerle ortaya çıktı. Katil polis İsmail Hakkı S., teslim olduktan sonra bazı polisler tarafından linç edilmek istendiği görüntülerle yer aldığı belirlendi.

TESLİM OLUŞU KAMERALARDA

Emniyet Müdürü Verdi’yi öldüren, personel müdürü Ercan Polat ve şoför Yiğitcan Köksal’ı yaralayan İsmail Hakkı S.’nin makam koridorundaki güvenlik kamerası tarafından teslim oluşu saniye saniye kayıt altına alındı. Emniyet müdürüne iki el ateş ettiği belirlene katilin, cep telefonunu göstererek, teslim olduğu sırada arkasından yaklaşan polis memuru Zekiye Şimşek, sanığı ensesinden iterek yere yatırdığı görüldü. Teslim olan katili bazı polislerin linç etmek istediği görüntülerde yer aldı.

POLİS KEMARASI ÇEKİM YAPMIŞ

Olayın hemen ardından foto film şubesine bağlı kameranın emniyet koridorlarında kayıt yaptığı ortaya çıktı. Yerde yatıran ve ters kelepçelenen sanık polisi çeken polis kamerası delil toplayan olay yeri inceleme şube müdürlüğüne bağlı polislerin yaptığı çalışmayı da kaydetti. Polis kamerası ayrıca hastaneye kaldırılan polis müdürünü çektiği ve bu görüntünün soruşturma dosyasına girdiğini öğrenildi.

SANIK POLİS ATK’YA SEVK EDİLMİŞTİ

Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçen hafta görülen davada sanık polis memuru ifade verdikten sonra özel kalemde görevli polislerin ifadesi alınmıştı. Sanığın aklı dengesini yerinde olup olmadığının belirlenmesi için ATK’ya sevkine karar veren mahkeme, emniyet müdürünün eşi ve kızının görgüne dayalı bilgisi olmadığı gerekçesiyle dinlenmesine gerek olmadığını hükmetmişti. Bu arada FETÖ ile herhangi bir bağı olup olmadığı konusunda yapılan araştırma sonucunda delil olmadığı gerekçesiyle takipsiz kararı verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.