MÜEBBETİ YEDİ HEYETİ ALKIŞLADI

Muhtarı öldürdüğü için ağırlaştırılmış müebbet yiyen sanık, mahkeme heyeti protesto etti

Trabzon'un Araklı ilçesinde Gümüşhane Alçakdere Mahallesi Muhtar Beyler Bal’ı öldüren Orhan B., duruşmada kendisini yargılayan ve ceza veren mahkeme heyetini alkışlayarak proteste etti. Sanık yaptığı savunma karşısında tahrik ve iyi hal indirimi bekledi.

İKİZİNİN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU TUTMUŞ

Trabzon'un Araklı ilçesinde 22 Aralık 2019 Gümüşhane Alçakdere Mahallesi Muhtar Beyler Bal’ı öldüren Orhan B.’nin ikizi Volkan B.’nin 3 yıl önce cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. İkizini öldüren ve halen cezaevinde tutuklu bulunan Yusuf B.’nin akrabası olan muhtar Beyler Bal’ı cinayetten sorumlu tutan ve 5 kurşunla öldüren Orhan B. ve kaçmasına yardım ettiği iddia edilen Fatih D. hakkındaki yargılama sona erdi.

CİNAYETTEN ÖNCE KARDEŞİNİ ZİYARET ETMİŞ

Cinayetten önce Orhan B., Fatih D. ile birlikte kiralamış oldukları araçla bir süre gezdikten sonra üç yıl önce öldürülen kardeşi Volkan B’nin mezarını ziyaret ettiğini belirledi. Mezar ziyaret sırasında Orhan B.’nin kardeşi Volkan B.’nin mezarına uzaktan bir süre baktığı ortaya çıkarken, ikilinin muhtarı dakika dakika takip ettiği tespit edildi.  Kafasına bir el ateş ettikten sonra yere düşen muhtarın başına ve kalp bölgesine 4 el daha ateş ettiği güvenlik kamera görüntülerinde ortaya çıkan Orhan D.’nin olay yerinden kaçarken, ‘Volkan’ı yediğinizi mi sandınız?’ diye bağırdığı soruşturma dosyasına girdi.  

KENDİSİNİ BEKLEYEN KİRALIK ARAÇLA KAÇTILAR

Orhan B. olay yerine yakın bölgede bekleyen ve Fatih B.’nin kullandığı aracın arka koltuğuna binerek olay yerinden kaçtığı belirlendi. Olay yerinden kaçan Fatih D. ve ablasının imam nikahlı eşi olduğu belirlenen Orhan B.’nin yakalandı. Orhan B. hakkında tasarlayarak ve kan gütme saikiyle öldürme ve Fatih B. hakkında ise cinayet şüphelisine yardım ettiği iddiasıyla dava açıldı.

İKİ SANIK MAHKEMEDE SON SAVUNMASINI YAPTI

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Orhan B. ve Fatih D. son savunmasını yaptı. Mahkemeye yazılı savunma veren Orhan B., “Tasarlayarak adam öldürme iddiasını kesinlikle kabul etmiyorum. Tamamen tesadüfen karşılaştık.  Bana ‘Volkan öldü sende mi ölmek istiyorsun’ diyince sinirlerime hakim olamadım” diye savunma yaptı. Fatih D. ise talihsizce bu olayın içine düştüğünü belirterek, “Ben maktulü ve ailesini tanımam. Ailede beni tanımadığını söyledi. Beraatimi talep ediyorum” diye konuştu.

MAHKEME SANIĞĞIN CEZASINDA İNDİRİM YAPTI

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Beyler Bal’ı öldüren Orhan B.’yi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. Orhan B.’nin cezasında indirim yapmayan mahkeme heyeti, Fatih D. hakkında verdiği müebbet hapis cezasını ise iyi halden ötürü 25 yıla indirdi. Bu arada  Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Yusuf B., Volkan B.’yi öldürmekten 13 yıl 4 ay, Mehmet B.’yi yaralamaktan ise 5 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105