O doktora dava açıldı

İmamoğlu’na hakaret ettiği iddia edilen doktorun hapsi istendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu hakaret ettiği iddia edilen Doktor Mahmut A. hakkında 12 aydan 28 aya kadar hapsi istendi.

İMAMOĞLU’NUN AVUKATI ŞİKAYET ETTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya facebook üzerinden kendisine hakaret ettiğini iddia ettiği Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Mahmut A. hakkında suç duyurusunda bulundu. Başkan Ekrem İmamoğlu, avukatı aracılığıyla İstanbul Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığı’na üç sayfadan oluşan bir dilekçe verdi. Dilekçesinde şüpheli doktorun müvekkiline hakaret ettiğini halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılamaya sevk ettiğini ileri süren Avukat Melike Akbaş, ‘H.. oradan Yahudi D..’, ‘Adam ne ki kanı bir şey olsun’, ‘Darbeci zihniyet’, ‘Şehidin kanı sizin elinize bulaşmıştır’ gibi ifadelerin eleştiri sınırlarını aştığını ileri sürdü.

“TERÖR ÖRGÜTÜYLE İLİŞKİLENDİRİLDİ”

Müvekkilinin itibarını korumak için savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Avukat Melike Akbaş, dilekçesinde müvekkilinin terör örgütüyle ilişkilendirildiğini hakaret ve iftira atıldığını belirterek, müvekkilinin kişilik haklarına saldırı olduğunu ifade etti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararlarının yanı sıra FETÖ davalarından örnekler vererek şikayette bulunan Avukat Akbaş’ın dilekçesi Trabzon’a gönderildi.

HAKARET ETTİ, İŞİNE SON VERİLDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sosyal medya hesabı üzerinden, ‘Kızılbaşı niye mi yumrukladı. Anasını ...... dua etsin’ şeklinde hakaret ettiği gerekçesiyle Medikal Park Karadeniz Hastanesi’ndeki görevine son verilen Doktor Mahmut A.,’nın Trabzon’da ifadesine başvuruldu. Sosyal medya hesabından ‘Senden değil Başkan BB olmaz’Biz makoryosun torununa oy vermeyiz, dedelerini denize döktük’ şeklindeki paylaşımların kendisine ati olduğunu kabul etti.

DİLEKÇE TRABZON’A GÖNDERİLDİ

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianameyi asliye ceza mahkemesine gönderdi. Hakaret sırasında şikayetçinin kamu görevlisi olduğunu belirten savcı, Mahmut A.’nın hakkında hakaret iddiasıyla 12 aydan 28 aya kadar hapis talep etti. Savcı ayrıca doktorun memuriyetten menini istedi. Doktor Mahmut A. 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.