Oğlu tarafından vuruldu ölürken oğlunu korudu

Son sözleri, “Evdekileri söyleyin oğlum beni kaza ile vurdu desinler” olmuş

Trabzon’da oğlu tarafından vurulan ve hastaneye kaldırılan babanın son sözlerinin “Evdekileri söyleyin oğlum beni kaza ile vurdu desinler” olduğu ortaya çıktı.

DAYAK YİYEN ANNESİNİ KURTARMAK İSTEDİ

Trabzon’un Araklı İlçesi Pervane Mahallesi’nde 13 Nisan 2020 tarihinde arkadaşlarıyla birlikte top oynadıktan sonra eve dönen ve annesine döven babasını Mehmet S.’yi kurşun yağmuruna tutan 17 yaşındaki Y.Z.S. hakim karşısına çıktı. Trabzon 3. Ağır Ceza Mahkemesinde anne ve oğlu sanık olarak yargılandığı davada kendisini savunan baba katili Y.Z.S., “Odada kavga vardı. Bende silahı alarak odaya girdim.  Annemin yüzünde kan vardı. Babam benim üzerime yürüdü. Annem silaha müdahale etmek istedi. Silah patladı. Sonrasını hatırlamıyorum. Babamı öldürmek için hareket etmedim” dedi.

ANNE DURUŞMADA KENDİNİ SAVUNDU

Anne H.S., “Olay günü benim boğazıma saldırınca o esnada çenemde bir yırtık oluştu. Ben de beni öldüreceğinden korkarak bağırdım. Yusuf odadan gelmiş. Ben görmedim. ‘Dur baba’ seklinde bağırınca arkamı döndüm. Yusuf’u gördüm, elinde silah vardı. Silah almak için çocuğun eline daldım. Silah bu esnada patladı. Silahın kaç kere patladı hatırlamıyorum. Silah patlayınca ben Yusuf'u içerideki odaya götürdüm. Oturma odasındayken ben silahı Yusuf'un elinden alamadım. Kendisi sok halindeydi. O esnada eli kesik değildi. Odaya döndüğünde eşim salona gelmiş, arkada merdivenin olduğu kısma yaslanmış yerdeydi. Ben Yusuf'a bağırdım. ‘Oğlum baban vurulmuş amcanı ara’ dedim. O da çıkıp dışarıda insanlar gelsin diye bağırdı. Kimse duymayınca amcasını aramasını söyledim. O da amcasını aradı. Yusuf bana ‘anne babama tampon yap’ dedi. Ben tampon yapmayı bilmem o okul okuduğu için bilir. Mermilerin ne olduğunu ben bilmiyorum. Ben halılara kesinlikle elimi sürmedim. Ben o esnada Yusuf'u sakinleştirmeye çalışıyordum. Ben kesinlikle eşimi öldürmedim. Ona ateş etmedim. Oğlum da bilerek ve isteyerek eşime ateş etmedi. Silah kendiliğinde ateş aldı. Çocuğun şok halin de olduğundan ve kendisine zarar vermemesi için tabancayı alıp fındıklığa attım. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmem” diye konuştu.

TANIK BABANIN SON SÖZLERİNİ SÖYLEDİ

Mahkemede tanık olarak dinlenen Mehmet S.’nin ağabeyi Cengiz S., “Kardeşim bana Yusuf'un kendisini kaza ile vurduğunu söyleyin. Ben olayın kasıtlı olup olmadığını bilemem. Kardeşim de bana kasıtlı şekilde oğlu Yusuf'un kendisini vurduğunu söylemedi. Sadece ‘kazaen vurdu deyin’ dedi. Bende yaşananları anlattım. Bana kardeşimin söylediği aynen şöyledir "Beni Yusuf vurdu ancak siz jandarmada kazayla vurdu deyin" dedi. Bende duyduklarımı söyledim” diye konuştu.

MAHKEME HEYETİ DİĞER TANIKLARI DİNLEDİ

Tanık Z.S., maktulün hastaneye giderken bilincinin açık olduğunu belirterek, “Mehmet sadece jandarma eve çıkacak, evdekiler oğlumun beni kaza ile vurduğunu söylesinler” şeklinde sözler sarf etti” dedi. Diğer tanık Z.S. ise çocukların görmemesi için evdeki halıları kaldırdığını söyledi. Maktulün annesi F.S. ise oğlunun sık sık eşini dövdüğünü ve asabi bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Sanık vekilinin savunmasının ardından mahkeme sanığın tutukluluk halini devamına ve duruşmanın ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.