ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLER KIŞ ÜSLENMESİNDE ÇIKMIŞ

Karadeniz'e sızmak isteyen teröristlerin yeni güzergahı Ocak ayında deşifre edilmişti

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLER KIŞ ÜSLENMESİNDE ÇIKMIŞ

Kars'ın Kağızman İlçesi Çemçe-Madur Dağı Sinek yaylasında etkisiz hale getirlen teröristlerin kış üslenmesinden yeni çıktığı ve Karadeniz’e sızmak için harekete geçtiği ortaya çıktı.

PKK'LILAR ARASINDA BİR MLKP'Lİ ÇIKTI

Kağızman Jandarma Komando Taburu 2. Jandarma Komanerindo Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi'yi (34) şehit eden PKK'lı Çemçe grubu üyesi teröristlere yönelik operasyon gerçekleştirildi. Hava destekli operasyonda aralarında 500 bin liralık Gri listede aranan Munzur kod adlı Mehmet Yalçın, Erdal kod adlı Adnan Avşar, Harun kod adlı Ercan Tutar ile Sipan kod adlı Hamit Ecer'in de bulunduğu 7 terörist silah ve mühimmatlarıyla birlikte ölü ele geçirilmişti. Bu operasyonların ardından yeni bir operasyon daha gerçekleşti ve bu sefer 3 terörist öldürüldü. Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında bir de MLKP'li terörist çıktığı belirlendi.

HEDEF ARTVİN ÜZERİNDEN BÖLGEYE SIZMAK

Güvenlik Güçleri, Giresun, Trabzon ve Artvin kırsalında üç grup halinde bulunan Karadeniz Açılım Grubu üyesi teröristleri geçen yıl tamamen ortadan kaldırmıştı. Tunceli üzerinden bölgeye gönderilen takviye terör örgütü üyelerine geçit vermeyen güvenlik güçleri, teröristlerin yeni güzergahını deşifre etti. Ocak ayında bir grup teröristin Artvin üzerinden Karadeniz'e geçiş planını deşifre ederek imha eden güvenlik güçleri, yeni sızma girişimlerini önüne geçmek için bölgede teröristlerin geçiş yollarını tamamen tuttu. Örgütün planını deşifre eden Güvenlik Güçleri, kış üslenmesinden çıkan teröristlerin tamamını geçen hafta imha etti.

İŞTE DEŞİFRE EDİLEN TERÖRİST GÜZERGAHI

Terör örgütünün Karadeniz'e sızmak için iki yolu denediği üçüncü yolun ise bu yılın Ocak ayı itibarıyla denenmeye başladığı belirlendi. Erzincan, Refahiye ve Şiran üzerinden Gümüşhane-Trabzon kırsalına ulaşan teröristlerin ikinci güzergahı ise, Tokat, Sivas ve Suşehri'den Giresun kırsalı olmuştu. Teröristlerin yeni güzergahı Ağrı, Kars ve Ardahan kırsalından Artvin'e kırsalına ulaşma olduğu ortaya çıktı. Teröristlerin Kaçkar Dağları'nın eteklerinde geçiş yaparak, Rize kırsalına konuşlanmayı hedeflediği belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.