ÖNCE AĞLADILAR SONRA İSYAN ETTİLER

Duruşmada gözyaşlarına boğulan anne ve kızı emekli albayın avukat kardeşine isyan etti

Trabzon'da oğlunu öldüren eşini ve kızına yaralayan emekli albayın duruşmasında hem gözyaşı hem de isyan vardı. Duruşma salonunda gözyaşlarına boğulan ve mahkameden dışarı çıkarılan anne ve kızı emekli albayın avukat kardeşine duruşma sonunda 'Katili neden savunuyorsun' diye isyan etti.
OĞLUNU ÖLDÜRDÜ EŞİNİ VE KIZINI YARALADI 
Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yavuz Selim Bulvarı'nda 25 Eylül 2018 tarihinde meydana gelen olayda, emekli albay Oktay H., uyuyan oğlu Oğuz H.’yi göğsünden vurdu. Silah sesine koşan kızı Büşra H.’yi sol kolundan ve mutfakta iş yapan eşi Ayşe H.’yi sol göğsünden yaralayan babanın silahı tutukluk yaptı. Bunun üzerine genç kız babasının üzerine atlayarak silahı elinden aldı ve komşularından yardım istedi. Apartmanda bulunan halı yıkamacının çabasıyla etkisiz hale getirilen Oktay H. hakkında dava açıldı. 
HAKİM SALONDAN ÇIKMALARINA İZİN VERDİ 
Üniversitesi öğrencisi Oğlu Oğuz H.’yi öldürdüğü için ağılaştırılmış müebbet hapsi istenilen emekli Albay Oktay H.’nın, kızı Büşra H. ve eşi Ayşe H.’yı öldürmeye teşebbüsten 26 yıldan 40 yıla kadar hapis istemiyle yargılan Oktay H.’nin ikinci kez hakim karşısına çıktı. Oktay H.’nin jandarmalar arasında duruşma duruşma salonuna getirildiğini eşi Ayşe H. kızı Büşra H. gözyaşlarına boğuldu. Hakim anne ve kızın ifadesi alındığı için duruşma salonundan çıkmasına izin verdi.
ANNE VE KIZI, AVUKAT KARDEŞE İSYAN ETTİ 
Trabzon 1.Ağır Ceza Mahkemesi tanıklardan halı yıkamacı İsmail Sağlam ve apartman sakinlerinden Meryem Cihan'ı dinledi. Tanık İsmail Sağlam apartmana halı getirdiğin belirterek, “Bir kadın, ‘adam karısını ve çocuklarını vurmuş’ dedi. Bunu üzerine kata çıktım. Kapının önünde sanığını eşi ‘Allah rızası için yardım et’ şeklinde yardım istedi. İçeri girdim. Sanığını genç bir kızla boğuştuğun gördüm. Kız sanığın elindeki silahı almaya çalışıyordu. Bu sırada odada bir çoçuk gördüm. Ona baktım. Öldüğünü anladım. Dışarı çıktım. Sana bu kez silahı bana doğrulttu. Boğuşma oldu, ben dışarı çıktım” dedi. 

AVUKAT DURUŞMADA SANIĞI SAVUNDU
Sanığın kardeşi avukat mahkemeye tanığın hasta olduğunu anlatacak tanıkları olduğunu belirterek, tanık listesi verdi. Mahkeme sanığın tekrar rapor için ATK'ya sevk edilmesine karar verirken, duruşma bitiminde Ayşe H., "Ne diye savunuyorsun, ben genç yaşta oğlumu toprağa verdim" diye isyan etti.Polis araya girdi ve kavga büyümeden sona erdi. Adliyeden önce anne kız daha sonra avukat çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.