PATİ ÇEKTİ 3.5 YIL YEDİ

Bir kişinin ölümüne iki kişini yaralanmasına neden olan sürücüye alt sınırdan ceza verildi

PATİ ÇEKTİ 3.5 YIL YEDİ

BİR KİŞİ ÖLDÜ İKİ KİŞİ YARALANDI

Trabzon’un Maçka ilçesi  Kaynarca Mahallesinde kiralık araç ile kalkarken pati çektiği iddia edilen sürücü Recep Y., direksiyon hakimiyetini kaybederek, yol kenarında bulunan Saniye Çolak’ çarparak tarlaya uçtu. Bu sırada tarlada çalışan Cevahir çolak ve Kürşat Kemal Çolak’ı yaraladı. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan üç kişiden Saniye Çolak, iki bacağını kaybetmesine rağmen hayata tutunamadı. Diğer iki kişi ise kazayı hafifi yaralı olarak atlattı.

BAM CEZADA İNDİRİM UYGULADI

Tutuksuz yargılanmasına karar verilen Recep Y., hakkında dava açıldı. Recep Y. yola çıktığında el frenin aktif olduğunu, el frenini indirdiği için direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi. Mahkeme bir kişinin ölümüne iki kişinin yaralanmasına neden olan Recep Y. hakkında 4.5 yıl hapis cezası verdi.  İtiraz üzerine BAM 1. Ceza Dairesi, alt sınırdan uzaklaşıldığını belirterek sanığın cezasını 3.5 yıla indirdi. Avukat Bünyamin Bayram cezayı az bulduğunu söyledi.

TRABZON

Trabzon’da 17 Mayıs 2018 tarihinde pati çekerek bir kişinin ölümüne bir kişinin de yaralanmasına neden olan Recep Y. adlı sürücü 3 .5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

KALKARKEN PATİ ÇEKTİ HAKİMEYETİ KAYBETTİ

Trabzon’un Maçka ilçesi  Kaynarca Mahallesinde kiralık araç ile kalkarken pati çeken sürücü Recep Y., direksiyon hakimiyetini kaybederek, yol kenarında bulunan Saniye Çolak’ çarparak tarlaya uçtu. Bu sırada tarlada çalışan cevahir çolak ve Kürşat Kemal Çolak’ı yaraladı. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan üç kişiden Saniye Çolak, tedavi altına alındı. Yaklaşık bir ay yaşam savaşı veren Saniye Çolak bu süre zarfından iki bacağını kaybetmesine rağmen hayata tutunamadı. Diğer iki kişi ise kazayı hafifi yaralı olarak atlattı.

TUTUKSUZ YARGILANMASINA KARAR VERİLDİ

Yaşanan kazanın ardından gözaltına alınan Recep Y., Maçka Adliyesi’ne sevk edildi.  Recep Y., yola çıktığında el frenin aktif olduğunu, el frenini indirdiği için direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi. Maçka Sulh Ceza Hakimi Recep Y.’nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Recep Y. hakkında taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak iddiasıyla dava açıldı.

SAVUNMA YAPTI, ŞİKAYETİNİ TEKRARLADI

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada sanık ve tanıklar dinlendi. Sanık Recep Y., aracın kayınvalidesi tarafından kiralandığını belirterek, “İftara bir saat kaldığı için acele ettim. Aracı sert kaldırdım. El ferin kalkık olduğu için indirdim ve yolun soluna park eden araca çarptıktan sonra korkuluklara yaslanan Saniye Çolak’a çarptım ve tarlaya uçtum” dedi.  Müşteki vekili Avukat Bünyamin Bayram ise “Sanığın taksirle değil, olası kast ile hareket ettiğini düşünüyorum. Hızlı olduğu için kazada korkuluklar sökülmüştür. Aracın sol tarafından sağlam olduğu görülmektedir. Bir darbe almadığı sabittir. Sanıktan şikayetçiyiz” dedi.

MAHKEMENİN CEZASINA BAM İNDİRİMİ GELDİ

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucunda taksirle bir kişinin ölümüne iki kişinin yaralanmasına neden olan sürücü Recep Y. hakkında suçun önemi gereği alt sınırdan uzaklaşarak 4.5 yıl hapis cezası verilmesine karar verdi. Mahkeme sürücünün ehliyetinin iki yıl süreyle alınmasına hükmetti. İtiraz üzerine Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi dosyayı ele aldı. Mahkeme, yerel mahkemenin kararını fazla buldu. 1. Ceza Dairesi, alt sınırdan uzaklaşıldığını belirterek cezayı 3.5 yıla indirdi. Ceza Dairesi ayrıca sanığın ehliyetine bir yıl süreyle el konulmasına karar verdi. Bu arada müşteki avukatı tazminat davası açmaya hazırlandığı ileri sürüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.