PKK’DAN KORKTU 41 BİN TL KAPTIRDI

PKK’ya yardım etmişsin’ sözünden korkan genç adam dolandırıcıya 41 bin TL parasını kaptırdı.

KAROKALA GİDERKEN, ATM’YE GİTTİ

Tüm yurtta telefon dolandırıcılığına dikkat çekilerek yapılan uyarılara rağmen vatandaşın halen dolandırıcılara parasını kaptırdığı ortaya çıktı. Trabzon’da kendisini cep telefonundan arayan ve astsubay olduğunu belirten kişinin ‘PKK’ya yardım etmişsin’ sözünden korkan E.Ş. adlı kişi, 41 bin TL’sini 505 078… nolu hattı kullanan M.Ç. adlı dolandırıcıya kaptırdı.

DOLANDIRICIYA HAPİS TALEP EDİLDİ

Telefonda kendisini astsubay olarak tanıtan kişinin ‘PKK’ya yardım etmişsiniz, ne kadar paranız var. Parayı alın karakola gelin’ şeklinde talimat verdiğini belirten E.Ş., “Bunu üzerine 41 bin TL param olduğunu söyledim. Karakola giderken telefonum çaldı. Telefondaki kişi bana parayı ATM’den vereceği hesaba yatırmamı istedi. Bende parayı yatırdım. Sonra dolandırıldığımı anladım” dedi.

HESABINA ÖNCE PARA GÖNDERMİŞLER

Evini satacağı dönemde birilerinin hesabına para yatırdığını ve yanlışlık olduğunu belirterek parayı geri istediğin belirten E.Ş. kendisini arayan telefon numaralarını polisi verdi. E.Ş.’nin şikayeti üzerine dolandırıcı M.Ç. kısa sürede yakalanarak cezaevine gönderildi. M.Ç.’nin 2 yıldan 7 yıla kadar hapis ve 5 bin gün adli para cezası istendi. Bu arada E.Ş. adlı kişiyi arayan hattın yabancı uyruklu bir kişiye ait olduğu belirlenirken, dolandırıcının İstanbul, Gelibolu, Kayseri ve Nizip’te benzer soruşturma dosyalarını olduğu ortaya çıktı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.