PSİKOLOJİK SAVAŞ!

Trabzonspor 25 maçtır kaybetmedi ve  son 6 maçtandan 18 puan toplayarak Karagümrük deplasmanına çıktı. Bu seri rakip takımlar için ekstra maça hazırlanma motivasyonu sağlarken, Trabzonspor içinde fiziksel ve taktiksel yönlerin haricinde psikolojik bir hazırlanma gerektiriyor. Abdullah hoca futbolun dışında zihinsel olarak da takımı gayet iyi şekilde maçlara tek tek hazırlıyor.

Takımdaki arkadaşlık,kazanma hırsı ve kazanma alışkanlığı bizim için çok önemli.Aslına bakarsanız geçtiğimiz yıllarda hakkımız o kadar yendi ki, bazı senelerde hak yerini bulsa aynı başarıları yakalayabilecektik. İlk defa bu sene hem VAR kararlarımızdan hakkımız olanı alabiliyoruz hem de futbol şansımız yanımızda. Karagümrük maçında oynanan futbol bazı taraftarlarımızı tatmin etmese bile, aslına bakarsak penaltı pozisyonundan önceki yapılan 2,5 dakikalık al gülüm ver gülüm şeklindeki oyun aslında Trabzonspor'un oyunun sıkışması durumunda %100'ünü sahaya verdiğinde bizlere neler sunabileceğini gösterdi.

Abdullah hoca hem sol bek de hem sağ bek de devşirme oyuncu kullanması sebebi ile savunma güvenliğini elden bırakmadan oyun oynamaya çalışıyor.Bu da kanatlardan yeteri kadar verimliliği sağlamıyor. Ön tarafta da Hamsik ile Siopis ikilisini tercih eden Abdullah hoca niyeti Karagümrük maçında buradan da gelebilecek organize ataklarda topu çalıp olumlu kullanma çabası içerisine girmekti. Uç oyunculardan bir olan Abdulkadir'e Maşallah demek gerekir.Yapmış olduğu bireysel antremanların karşılığını gol şutundaki güçten rahatlıkla anlayabiliyoruz.Temennimiz aynı şekilde devam ederek daha önceden almış olduğu yüksek teklifleri ikiye katlamasıdır. Yine sahada Djaniny diye bir oyuncumuz var. Bence ligin en tehlikeli ve şu anda en formda forvetlerinden bir tanesi. Saha içinde en basitinden yapmış olduğu onlarca sahte koşu ile rakip savunmanın dengesini defalarca bozabiliyor. Kendisinden Abdullah hoca da bu yönde gayet iyi yararlanıyor ve kazanma faktörlerimizin en önemli unsurlarından bir tanesi oldu, kendisi.Kısacası kontrollü kendini bilen ve zihinsel olarak çok iyi durumda olan Trabzonsporumuzun bileğini kolay kolay bu ligde kimse bükemez.İstanbul takımlarına karşı yapılan puan farkına odaklanmaktan çok arkamızdaki takım ile olan puan farkımıza bakmamız gerekiyor.26 maç yenilgisiz, son 7 maç 21 puan gerçekten harikulade bir performans, Maşallah.
 

Bir dip not olarak belirtmeliyim ki, yasakların kalktığı bu dönemde 80 bin kişilik stadların hala İl Güvenlik Kurullarından kısıtlanması federasyonun acizliğini gösterir.Ortada hiçbir yasak yok iken yine deplasman yasağı uygulaması akıl tutulmasıdır.Acilen futbolu futbol yapan unsurun taraftar olduğunu anlamaları ve stadlardaki kısıtlamaların kaldırması lazım.Özellikle böyle bir senede takımımızın 15 günde bir değil her hafta yanında olmak ve olabilecek bir şampiyonluk hikayesini nefes gibi yaşamak istiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gurbetci rıza gündoğan 2 yıl önce

Kalemine sağlık hocam. Almanyadan selamlar

Avatar
Hazar 2 yıl önce

80 bin kişilik Olimpiyat stadyumunda sadece 5.000 kişilik tribüne bilet açmak gerçekten tam bir akıl tutulması. Futbolun marka değeri dedikleri bu mudur? Bu konuya değinmen çok yerinde olmuş ağabey. Dediğin gibi, taraftarlar futbolun asli unsurudur. Syg...

banner63

banner105