SAĞLIKTA C.TESİ KRİZİ

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ YENİ BİR LİSTE İSTEDİ

Trabzon’un Ortahisar İlçesi’ndeki eczanelerin cumartesi günleri nöbet sistemine geçmesi, iki kurum arasında krize neden oldu. Sağlık Müdürlüğü, 1 Ocak 2019 tarihi itibarıyla Ortahisar bölgesinde cumartesi gündüz nöbet sistemine geçilmesinin uygun olmadığını, nöbetçi eczane sayısının yetersiz olduğunu, mevsim itibarıyla hasta sayısının arttığını belirterek, hastaların ilaca erişiminde kolaylık sağlanması yönünden nöbetçi eczane sayısının artırılması istedi.

MERKEZDEKİ ECZANELERDE NÖBETE KARŞI

Sağlık Müdürü Hakan Usta ile görüşme taleplerinin geri çevrildiğini yayınladıkları bir yazıyla oda üyelerine duyuran 18. Bölge Trabzon Eczacı Odası Yönetim Kurulu, açıklamanın son bölümünde, “Yeni bir açıklama yapılıncaya kadar mevcut nöbet listelerine riayet edilmesi, edilmemesi halinde mevzuatın gerektirdiği yaptırımların uygulanacağının bilinmesi önemle duyurulur” denildi. Merkezdeki eczaneler maddi kayıp yaşadığı için uygulamaya karşı çıkıyor.

Anahtar Kelimeler:
SağlıkEczane
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.