Sahte sosyal medya hesabı açmış eşiyle konuşmuş

Rize’de cadde ortasında işlenen cinayetin altındaki sır ortaya çıktı 

Rize’de eski eşini öldüren Ali Rıza H. adlı katil, eşinin sosyal medyadaki M.T. adlı arkadaşının ismiyle açtığı sahte hesap üzerinden eski eşine arkadaşlık teklifini gönderdiğini ve mesajlaştığını söyledi. 
“BABASININ MAAŞINI ALMAK İÇİN BOŞINDI”
Rize’nin Cumhuriyet Caddesinde 27 Mart 2020 tarihinde eski eşi Hatice Kurt’u öldürdükten sonra polise teslim olan Ali Rıza H., cinayet masası ekipleri tarafından  gerçekleştirilen sorguda yaşananları ayrıntılarıyla anlattı.  Eşine arkadaşlarının babasının maaşını alması için kendisinden boşanması yönünde baskı kurduğunu belirten Ali Rıza H., bazı aile üyeleri ve arkadaşlarının ise eşinin sosyal medyadaki paylaşımlarını kendisine gösterdiğini söyledi.   
SAHTE İSİMLE SOSYAL MEDYA HESABI AÇMIŞ 
2003 yılında eşi Hatice Kurt’tan boşandığını fakat uzun bir süre aynı evi paylaştıklarını belirten Ali Rıza H. “Sosyal medya hesabındaki M.T. adlı adamı bana övüyordu. Bu kişiye çay göndermiş. Eski eşim ona hayranlık duyuyordu. Sık sık eşimle sosyal medya hesabına sık girmesi nedeniyle tartışıyorduk. Bende bu kişinin adıyla sahte bir hesap açtım ve eşimin kullandığı Hatice Mira adlı sosyal medya hesabına arkadaşlık isteği gönderdim. İsteğimi kabul ettikten sonra, ‘Hayırlı aksamlar kardeşim sen misin’ diye yazdı. Bu şekilde konuşmaya başladık. Bir süre sonra kendisine, ‘Beni seviyorsun biliyorum, Haticem. Benimle evlenir misin’ diye mesaj attım. Bana attığı mesajda kızının evinde bulunduğunu belirterek, müsait olmadığını yazdı. Bunun üzerine bende kendisine M.T.’nin ben olduğunu söyledim. ‘Biliyordum’ dedikten sonra kavga çıktı. Bana ‘Seni öldürürüm, bana iftara atma” dedikten sonra boğazıma sarıldı. Kızımın eşi bizi ayırdı, eski eşime evinden gitmesini söyledi” dedi. 
“BEN ALDIĞI PARAYI VE TELEFONU İSTEDİM”
Köy halkının bir ay önce çay alım yerindeki duvarın yapılması için kendisine verdiği bin 500 TL’yi eski eşinin cebinden zamanla alarak bitirdiğin belirten Ali Rıza H., ”Kardeşlerine hem paramı hem de kendisine aldığım cep telefonunu geri getirmesini söyledim. Olaydan bir gün önce erkek kardeşinin yanına giderek, mesajları gösterdim ve parayı istedim. Çünkü eşimin facebook üzerinden yaptığı konuşmalar zoruma gitmişti. Kardeşimle birlikte İyidere’deki ikametine gittik. Sabah kalktım ve tekrar Rize’ye döndüm. Ameliyat olan eniştemi ziyaret edecektim. Namaz öncesinde şehirde gezerken, eski eşimin kız kardeşi F.Ö.’yü gördüm. Parayı ve telefonu istedim. Bu sırada telefoncuda olan eski eşim bir süre sonra dışarı çıktı. Eski eşime parayı ve telefonu sordum. ‘Kimsin ne parası’ dedi. Hatırlamadığım söz ve eylemlerde bulununca, bir anlık öfke ile 20 yıl önce satın aldığımı silahı çekerek yaralamak amacıyla ateş ettim” dedi. Ali Rıza H. 
“TESADÜFEN KARŞILAŞTIK, PİŞMANIM” DEDİ
Silahı üzerine alırken haznesine mermi verdikten sonra beline koyduğunu belirten Ali Rıza H., eşine kaç el ateş ettiğini hatırlamadığını, neden böyle yaptığını bilmediğini, olayı planlamadığını belirterek, “Eski eşimi takip etmedim. Tesadüfen karşılaştık, çok pişmanım” diye ifade verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.