Silahlı saldırgan Tonya’dan kaçırıldı

Seçim günü iki kişiyi vuran saldırgan Muhammet Y., güvelik gerekçesiyle Trabzon Adliyesi’nde yargı önüne çıkarıldı. 

YAKALANDI, İLÇEDEN UZAKLAŞTIRILDI

Trabzon'un Tonya İlçesinde, Muhammet Y. ile Kaleönü Mahallesi Muhtar aday olan Yusuf Kurt (66) ve yeğeni Muhammet Kurt (31) arasında seçim nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine silahını çeken Muhammet Y. amca yeğeni yaraladıktan sonra olay yerinden kaçmıştı. Polis ekipleri tarafından yakalanan ve hemen ilçe dışına çıkarılan Muhammet Y. Trabzon Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

“SİLAH BOĞUŞMA SIRASINDA PATLADI”

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde cinayet masası ekipleri tarafından sorgulanan Muhammet Y., sandık başında kendisini aşağılayanlarla sokakta karşılaştığını belirterek, “Hasımların olduğu için silahla gezerim. Tartıştığım kişiler bana saldırınca, silahımda o sırada yaşanan boğuşmada patladı. Ben kimseye ateş etmedim, yaralamadım” dedi. Sorgusu tamamlanan Muhammet Y., güvenlik gerekçesi üzerine Tonya yerine Trabzon Adliyesi’ne sevk edildi. 

İFADEYİ GÖRÜNTÜLÜ SİSTEMDEN VERDİ 

Trabzon Adliyesi’nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden Tonya Adliyesi ile bağlantı kuruldu. Muhammet Y. önce savcıya ifade verdi. İfadeyi alan soruşturmacı savcı Muhammet Y.’yı tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliği sevk etti. Segbis üzerinden nöbetçi hakim tarafından ifadesi alınan Muhammet Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.  Bu arada ayağından ve kolundan yaralanan iki kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.