SOYGUNDAN OLEG ÇIKTI

Toptancıdan düşük fiyata aldığı alkolü satan elçilik çalışanı ülkesine geri gönderildi

Trabzon’da konsolosluk çalışanı yüzde 18 düşük fiyatla satın aldığı alkol ürünlerini şehirdeki bazı firmalara sattığı ileri sürülmüştü. Alkol ürünlerinden kar elde eden konsolosluk çalışanının kim olduğu kısa sürede ortaya çıkarıldı. Konsolosluk çalışanının alış veriş yaptığı kadının kim olduğu araştırılıyor.  

FİRMA ÇALIŞANLARI FARK ETTİ

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğu’nda görevli bir kişi, imza yetkisini ve konsolosluğun kaşesini kullanarak bir toptancı mağazasından hem ucuza hem de KDV ödemeden alkol ürünleri satın almaya başladı. Sık sık toptancılık yapan firmaya giden ve her seferinden yaklaşık 10 bin TL tutarında alış veriş yaptığı iddia edilen konsolosluk çalışanının satın aldığı alkol ürünlerini şehirde sattığı ileri sürüldü. Alkol ürünleri satın alan konsolosluk çalışanının kar amaçlı bu eylemi kısa sürede firma çalışanları tarafından fark edildi.

YANINDA BİR KADIN VARMIŞ

Rusça ve Türkçe bildiği öğrenilen bir kadın ile birlikte sık sık toptancıdan alış verişe gittiği ileri sürülen konsolosluk çalışanından şüphelenen firma yetkilileri, Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu çalışanına ürün satışı yapılmaması yönünde bir kararı aldı. Bunu üzerine olay kısa sürede duyuldu ve gazetemizde haber yer aldı. Haberin ardından harakete geçn mali polis, olaya el koydu. Sık sık toptancıdan alış veriş yapan konsolosluk çalışanı hakkında Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğu da inceleme başlattı. Alış verişi yaptığı ileri sürülen konsolosluk çalışanı Oleg adlı kişinin ülkeye geri gönderilmesine karar verildi.

TOPTANCI FİRMA BÜYÜK TAKDİR TOPLADI

Bu arada toptancı firma kendini ihbar ederek, usulsüzlük olup olmadığını araştırılmasını talep ettiği öğrenildi. Firmanın bu davranışı ülkesine sevenlerin yapacağı bir hareket olarak değerlendirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.