Suikast girişiminde bulunan saldırgan sığındığı evden azmettiriciyi aramış

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yönelik suikast girişiminde bulunan saldırgan sığındığı evden azmettiriciyi aradığı belirlendi. Polis azmettiriciyi gözaltına alırken, önceki gün saat 11.00 itibarıyla cep telefonu kapanan H.A. ise akşaam satlerinde yakalandı.

POLİSİN SALDIRGANIN SIĞINDIĞI EVİ BULDU

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, belediye binası önünde silahlı saldırıya uğradı. Başkan Bıyık’a 5 el ateş eden ve 28 yaşında olduğu belirlenen saldırganın kapüşon giydiği ve siyah maske taktığı tespit edildi. Olay yerinden yaya olarak kaçan saldırgan için polis belediyeye ait güvenlik kameralarının yanı sıra çevre dükkanlardan güvenlik kameralarını topladığı ve saldırganın olay yerine nereden geldiği ve nasıl kaçtığını araştırmaya başladı. Yüz tarama sistemini kullanan polis, saldırganın kimliğini kısa sürede tespit etti. Saldırganın dövmesi olduğunu belirleyen polis, güvenlik kameralarında silahlı saldırganın olaydan sonra girdiği evi tespit etti.

YÜZ TARAMA SİSTEMİNDE KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Bir marketin güvenlik kamera görüntüsünden evi bulan cinayet masası dedektifleri, saldırganın ev sahibine, “Hasımlarım beni öldürecek, telefon açmam lazım” diyerek sığındığı evden aldığı telefonla T.K. adlı azmettiriciyi aradığı ve ‘iş tamam’ dediği iddia edildi. Cep telefonundan aradığı telefon numarasını sildiği belirlenen H.A., evden çıkarak kaçtı. Yapılan tespitlerin ardından polis, T.K.’yı gözaltına aldı. Dün saat 11.00 itibarıyla telefonu kapanan firari saldırgan H.A. ise başarılı bir operasyon ile yakalandı.  H.A.'nın, sabıkasını olduğu ileri sürüldü. Saldırının ardında ise Yomra Belediye Kültür Merkezinin inşaatının ihalesinde kırım olmadığı gerekçesiyle iptal edilmesi olduğu iddia edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.