TESOB’a ‘istifasını al’ çağrısı yaptı

AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Temel Korkmaz’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya olan tavrını ve AK Parti’ye yönelik söylemlerini sert bir dille eleştirdi. TESOB’a çağrı yapan Hasan Dilekoğlu, beklentisini dile getirdi.

FİTİLİ CHP’Lİ NURİ AYDIN ATEŞLEDİ

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu’un rahmetle anan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “O helikoptere bende binecektim” şeklinde bir açıklama yaptı. Bu açıklamanın ardından CHP Trabzon Milletvekili Adayı Nuri Aydın sosyal medya hesabından, “Keşke binseydin.. Keşke” diye bir paylaşımda bulundu. Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Temel Korkmaz bu paylaşımı beğendi. Nuri Aydın bir süre sonra özür dileyerek paylaşımı kaldırdı. Korkmaz,, ‘Ben paylaşımı değil, kaldırmasını beğendim’ dedi. Ancak Nuri Aydın’ı savunmaya devam etti. Üç oda başkanı ise hem Nuri Aydın’ı hem de Temel Korkmaz’ı sert bir dille eleştirdi. Bunu üzerine Korkmaz, sosyal medya hesabından, “Nuri Aydın’a tepki koyan sözde demokratlar bu millete öküz diyene niye bir şey demiyorsunuz. Yoksa öküz olmak huşunuza mı gitti. Ya Ensar vakfındaki tecavüzcüleri koruma içgüdüsü gibi bir kereden bir şey olmaz mı diyorsunuz?” şeklinde paylaşımda bulundu. Öte yandan kendi yazdıklarını görmeyen Korkmaz kendisini eleştiren üç oda başkanından 90 bin TL tazminat istedi.  TESOB yönetimi ise yazılı bir açıklama yaparak Temel Korkmaz’ı savundu.

DİLEKOĞLU TESOB’U GÖREVE ÇAĞIRDI

AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Adayı Nuri Aydın’ın sosyal medya hesabından, değil siyasi insani hiçbir hasleti üzerinde barındırmayan bir paylaşım yaptığını, partili-partisiz gelen tepkiler üzerine bu paylaşımını kaldırdığını belirtti.  Dilekoğlu’nun günebakış’a gönderdiği ve sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki; Toplumun önünde olan ve bir meslek grubunu temsil eden bir STK Başkanına böyle bir söylem asla ve asla yakışmamıştır. İnsanımızı ayrıştıran, bu kadar ağır hakaret içeren cümlelerle ve böyle bir anlayışa sahip oda başkanının her kesimi temsil etmesi mümkün değildir. Bir partinin milletvekillerine, il başkanına ve o partiye gönül verenlere hakaret etmek, ne yazık ki Temel Korkmaz’a yakışmamıştır. Başkanlığını yaptığı odada partimize gönül veren, parti teşkilatlarında görevi olan arkadaşlarımız nezdinde tarafsızlığını yitiren Sayın Temel Korkmaz, odadaki görevinden ve TESOB Yönetim Kurulu üyeliğinden ayrılmalıdır. Aksi takdirde, odasının sorunları ile ilgili yapacağı hiçbir açıklama, tarafsızlığını kaybettiğinden dolayı, tarafımızdan kabul görmeyecektir. Ayrıca, Sayın Korkmaz TESOB Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etmez ise, TESOB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Metin Kara’dan sayın Korkmaz’ın istifasını almasını beklediğimizin de bilinmesini istiyoruz”.

Bu arada Hasan Dilekoğlu, Temel Korkmaz’ın yaptığı  ve daha sonra kaldırdığı o hakaret dolu paylaşımı da sosyal medya hesabından paylaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.