TOKİ KONUTLARINDA TOSUNPAŞA KAVGASI

Trabzon’da 10 yıllık TOKİ evlerine çıkarılan 2.5 milyon TL fatura, kat maliklerini ayaklandırdı. Mantolama faturasını dava eden D1 A sitesi sakinleri, sabah uyanınca sitelerinin etrafının tel örgüyle çevrildiğini ve mantolama işlemi yapılan bir sitenin çatısına kendilerine ait siteyi ok işaretiyle  gösteren Tellioğulları, diğer siteleri ise Seferoğulları gösteren bir yazı yazıldığını gördü. Ötekileştirildiklerin ileri süren sita sakinleri suç duyurusu yapacaklarını söylediler. 
YÖNETİM BANKADAN KREDİ ALMIŞ
Türk sinemasının unutmaz eserleri arasında yer alan Tosunpaşa adlı film, Trabzon’da gerçek oldu. Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ndeki 10 yıl önce yapımı tamamlanan TOKİ Sarıtaş konutlarına 2.5 milyon TL mantolama faturası çıkarıldı. TOKİ’ye olan borçları tamamlanmadan kendilerine yeniden bir borç çıkarıldığını ileri süren kat malikleri, fatura karşısında şok oldu. Akçaabat Sulh Hukuk Hakimliği’ne başvuran site sakinleri, keyfi bir uygulamadan vazgeçilmesini istedi. Site sakinleri, site yönetiminin 390 konut için onarım ve mantolama adı altında bankadan kat maliklerinin aidat borcu olmadığını ileri sürerek, kredi alındığını ve bankanın da bu oyuna alet edildiği iddia etti. 
DAVADAN SONRA SAVCILIĞA İHBAR
Kendilerine çıkaran borç karşısında haklarını aradıklarını belirten site sakinleri, olağan genel kurulun hukuksuz yapıldığını ileri sürdüler. Onarım ve tamir için gerekli paranın bilirkişi tarafından 46 bin TL olarak tespit edildiğini ifade eden site sakinleri, haklarını adalet karşısında aramaya devam edeceklerini söylediler. Mahkemenin vereceği karar merak edilirken, site sakinleri genel kurulun hukuksuz olduğu yönünde bir ihbarda savcılığa gönderdi.
SABAH UYANICA YAZIYI GÖRDÜLER
Yönetimin kararını mahkemeye taşıyan site sakinleri bir sabah uyanınca şok yaşadı. Mahkeme kararını beklemeden mantolama işlemine başlatan site yönetimi önce davacı sitesinin etrafını tel örgüyle çevirdi. Site yönetimi daha sonra bir apartmanını çatısına davacı siteyi ok işareti ile Tellioğulları,  diğer siteleri ise Seferoğulları yazarak gösterdiler.   
D1A SİTESİ SUÇ DUYURUSU YAPACAK 
TOKİ konutları içerisinde bir sitenin çatısına yazılan yazıları ve tel örgüleri fotoğraflayan site sakinleri, Akçaabat Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmak üzere harekete geçti. Site yönetimi, çatıda yer alan yazıları, artan tepkiler üzerine sildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.