TRABZON 3 YIL ÖNCE 10. SIRAYA DÜŞTÜ

TRABZON 3 YIL ÖNCE 10. SIRAYA DÜŞTÜ

2015 yılında yaşanabilir kent sıralamasında 1. olan Trabzon’u 3 yıl önce 10. sıraya düşürdüler. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu görevi devraldığında 10. sırada yer alan Trabzon’daki son yatırımlar, 2023 yılında yaşanabilir kent sıralamasında Trabzon'un tekrar eski yerini alması bekleniyor.
10. SIRAYA GERİLEDİ
ABD merkezli ekonomi dergisi Forbes’e 2015 yılında en yaşanılır şehir olan Trabzon'un  3 yıl önce 10.’uncu sıraya gerilediği yazdı. 94 başlık altında incelenen veri setine göre yapılan araştırmada Türkiye’de yaşam kalitesi, kendine yetebilmesi, sosyal imkanlara erişim, su kullanımı, üniversiteleri ve iş yapma gibi kriterler dikkate alındı. 
TRABZON 1. SIRADA
Buna göre Trabzon 53.38 puanla Karadeniz Bölgesi’nde 1. olurken Türkiye genelinde ise 10. sırada yer aldı. İlk sırada İstanbul’un, ikinci Ankara ve üçüncü olarak İzmir’in sıralandığı listede, Artvin 29, Giresun 34. sırada yer aldı. Rize’nin 43. sırada, Gümüşhane’nin 64. ve Bayburt’un 67. olduğu listede Trabzon’un ise son üç yıldır yerini koruyarak 10 sırada yerini aldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise 2023 yılında Trabzon’un daha yaşanılabilir kentler arasında 1. sıraya çıkarmak için elinden gelen gayreti gösteriyor.2015 yılında yaşanabilir kent sıralamasında 1. olan Trabzon’u 2019 yılında 10. sıraya düşürdüler.

YATIRIMLARIN BİTMESİ BEKLENİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu göreve geldiğinde 10. sırada yer alan Trabzon'a yeniden ivme kazandırmak için bir çok yatırımı hayata geçirmek üzere kolları sıvadı.Bir çok yatırımın 2023 yılında biteceği ve halen 10. sırada yer alan Trabzon’daki son yatırımlarla Trabzon'un eski yerine döneceği bekleniyor.

TİSKİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK MI?

Trabzon’da kaçak su tartışması devam ediyor. TİSKİ’nin tespit ettiği 2 bin 134 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağı iddia edildi. Eğer suç duyurusunda bulunursa kaçak su kullananlar hakkında TCK 163. Maddesine göre karşılıksız yararlanma gerekçesiyle 2 aydan 6 aya kadar hapis veya adli para cezası ile yargılanacakları ileri sürüldü. TİSKİ 2 bin 134 kişi hakkında savcılığa savcılığı suç duyurusunda bulunup bulunmayacağı merak ediliyor.

ELEŞTİRMEDEN ÖNCE İĞNEYİ KENDİMİZE BATIRMALIYIZ

Sosyal medyada bazı paylaşımlar gördük. Uzunsokak’ta yağmur yağmamasına rağmen rögarlar tıkanmış. İzlediğimiz videoda bu eleştiriyi yapanların aslında önce iğneyi kendilerine çuvaldızı başkalarına batırması gerekiyor diye düşündük. Çünkü videoda rögarların sigara izmariti ve dükkanlardan gelen atık yağlar yüzünden tıkandığını gördük. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı TİSKİ ekipleri bu rögarları açarken bir hayli zorlanıyor. Vatandaşların ve esnafın bu konuda daha duyarlı olması gerektiği kanaatindeyiz. Hani bir deyim vardır ya önce kapınızın önünü temizleyin diye. İşte bu deyimden yola çıkarak eleştirenlerin sigara izmaritlerinin ve atık yağların buralara atılmaması için gayret göstermeleri gerekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.