Trabzon'da Neler Oluyor?

* Adliye lojmanlarında yaşanan panik bir süre sonra yerini tebessüme bıraktı

Trabzon’un Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan Adliye lojmanında önce panik sonra ise gülümseten Kalandar sürpriz yaşandı. Lojmanda oturan Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Gaziantep’li Mustafa Yalçın’ın evini kapısının zili çaldı.  Kapıyı açan Yalçın, kapı kolunda bir poşetin asılı olduğunu gördü. Kapısında şüpheli bir paket olduğunu düşünen Yalçın, güvenliği arayarak durumu bildirdi. Alarma geçen polis, lojmana giriş olmadığını belirledi. Başsavcı Yalçın’ın dairesinin bulunduğu 7. Kata çıkan polis çanta içerisindeki bir kağıtta Kalandar yazdığını gördü.

PANİK HAVASI TEBESSÜME DÖNÜŞTÜ

Kamera kayıtlarını inceleyen görevli polis, lojmanda ikamet eden Trabzonlu bir hakim çocuğunun Kalandar olduğu için poşeti Başsavcı Mustafa Yalçın’ın evinin kapı zilini çaldıktan sonra kapı koluna astığını tespit etti. Gerçeğin ortaya çıkması üzerine lojmanda yaşanan panik havası, kısa sürede yerini tebessüme bıraktı.

POŞETİ DOLDURDU, KAPI KOLUNA ASTI

Trabzon’un geleneği olduğunu öğrenen Başsavcı Mustafa Yalçın ne yapılması gerektiğini araştırmaya başladı. Trabzonlu olan Başsavcı vekili ve hakimleri arayıp Kalandar hakkında bilgi alan Başsavcı Yalçın kapı kolunda asılı bulunan poşete meyve, çerez ve çikolata ile doldurduktan sonra tekrar yerine astı.  Rumi Takvim'in ilk ayı olan Kalandar'ın birinci günü, Miladi Takvim'e göre Ocak ayının 14. gününe denk geliyor.

* TİSKİ’YE TELEFON TEŞEKKÜRÜ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu her fırsatta muhtarlarla bir araya geliyor. Başkan Zorluoğlu bu buluşmalara özellikle kurmaylarını da dahil ederek sorunları kaynağından çözmeyi hedefliyor. Bu hedefin deyim yerindeyse meyvelerini vermeye başladı. Başkan Zorluoğlu’nun en son yaptığı muhtarlarla buluşmasında özel bir teşekkür aldı. Teşekkürün kaynağı ise TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş oldu.

Toplantıda bazı muhtarlar, “Her sorunumuz olduğunda ekibinizi arıyoruz. O anda cevap vermeseler bile sonradan mutlaka dönüyorlar. Hatta TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş telefonunu açmasa bile sonrasında bize dönüş yapıyor. Teşekkür ederiz. Bizimle özellikle ilgileniyor” dedi. Bu sırada Başkan Zorluoğlu’nun yanında oturan kişinin TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş olduğunu öğrenen bazı muhtarlar büyük şaşkınlık yaşadı. Muhtarlar, Tekataş ile karşılaşmadıklarını fakat telefonda sık sık konuştuklarını söyledi.

* BÜYÜKŞEHİR FABRİKA GİBİ İSTİHDAM SAĞLIYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu göreve geldiği günden itibaren Trabzon’u adeta şantiye alanına çevirdi. Kısa sürede onlarca yatırımı gerçekleştiren ve yatırımları ara vermeden sürdüren Başkan Zorluoğlu aynı zamanda yaklaşık 600 kişiye istihdam kapısı da açmış oldu. Özellikle alt yapı çalışmalarındaki taşeron firmalarda 350 kişi istihdam edilirken üst yapı çalışmalarında ise 250 kişinin iş sahibi olduğu ortaya çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Göreve gelmeden önce de belirtmiştik. Bizim asıl hedefimiz çalışmak ve Trabzon’u daha yaşanılır bir kent haline getirmek olacak. Öncelikle işçilerimiz mutlu olacak ki verimli iş yapsınlar. Bunların yanı sıra belediyemizin yürüttüğü işlerde taşeron firmaların da özellikle Trabzon’dan istihdam sağlamaları konusunda tenkitlerde bulunuyoruz. Böylece birçok vatandaşımıza dolaylı yoldan da olsa istihdam kapısı açmış oluyoruz. Yatırımlarımız tüm hızıyla devam ettiği için yeni istihdam kapıları da doğal olarak açılacaktır” ifadelerini kullandı. Trabzon yatırımların hız kesmeden devam ve şantiyelerde işçilerin sayısın her geçen gün arttığı görüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105