Trabzon yaşlanıyor

Trabzon yaşlı nüfusu ile dikkat çekiyor. Bolu, Sinop, Artvin’den sonra Türkiye’de en fazla yaşlı nüfusu barındıran 4’üncü ilin Trabzon olduğu öğrenildi.

TÜRKİYE’DE EN YAŞLI 4. İL TRABZON

Trabzon’daki yaşlı nüfus artışına dikkat çeke Müdür Kurt, “Bolu, Sinop, Artvin’den sonra en fazla yaşlı nüfusu barındıran 4’üncü il Trabzon. Türkiye’de yaşlı nüfus ortalaması 8.7 iken bu oran Trabzon’da 15’lere yakın. Türkiye ortalamasının neredeyse iki katı… Bu durum yaşlılarla ilgili Trabzon’da bir gelecek planlaması yapmamızı zorunlu hale getiriyor.” ifadelerine yer verdi.

60 BİN ALZHEİMER HASTASI ÖN GÖRÜLÜYOR

Müdür Kurt, “Türk örf ve adetlerine göre yaşlıya aile kurumu içerisinde bakmak vardır. Ya da sosyal hizmet kaynaklarını kullanarak sosyal hizmet anlayışıyla yaşlıya bulunduğu mekânda bakmak gerekir. Eğer bunu böyle yaparsak alzheimerı kısmen engelleriz. Çünkü yaşlı mekânından ayrıldığında anılarından ayrılmış oluyor. Arkadaşlarından, tanıdıklarından ayrılıyor ve bir kopuş yaşıyor bu Alzheimer tetikliyor.  Bu konuda Trabzon için ön görülen tablo olumlu değil. 2025 yılında 60 bin Alzheimer hastası ön görülüyor. Bunun içinde bir çalışma yapalım ve kuruma almak yerine gündüzlü bakım evleri oluşturalım.” açıklamalarında bulundu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.