TÜRBANI YAZDI, DAYAK YEDİ

Anne baba bir oldu, genç kızı tekme tokat dövdü

Trabzon’da kızlarının başörtüsüyle ilgili yazdığı makaleye sinirlenen anne ve baba,  genç kızı tekme tokat dövdü. Anne ve babasından dayak yiyen genç kız, polise sığındı.

ANNEYE CEVAP VERDİ, YUMRUĞU YEDİ

Trabzon’un Tonya İlçesi’nde anne ve babasıyla birlikte yolculuk yapan H.G., başörtüsü ile ilgili bir yazı kaleme aldığı için anne ve babasıyla tartışmaya başladı. Araç içerisinde başlayan tartışma üzerine Anne H.G., “O yazıyı yazmaya utanmadın mı?” diye kızı H.G.’ye çıkıştı. Annesinin bu sözüne karşılık H.G. ise ‘Hayır. Ben yazmışsam iyi ettim’ diye yanıtı verdi. İkili arasında tartışma çıktı. Bu sırada aracın el ferinin çeken baba M.G. kızına dönerek, ‘Annene söylediğin sözü geri al’ dedi. Genç kızın, 'Almayacağım', sözüne sinirlenen baba araçtan inerek, aracın arka kapısını açtı. Baba M.G.,kızını dövmeye başladı. Kızına yumruk atan ve saçını çektiği iddia edilen baba, hakaret ettiği kızına ‘Sana evde göstereceğim’ diyerek araca bindi ve yeniden yola çıktı.

“TÖVBE EDERSEN SENİ BIRAKIRIM”

Ailenin eve dönmesinin ardından tartışma yeniden alevlendi. Kızının kolundan tutan baba M.G., “'Özür dileyip tövbe ediyorum, dersen' seni bırakacağım” dedi. Bunun üzerine pes eden genç kız, hata yapmadığını söyledi. H.G., babasının kendisini okula göndermeyeceğini söylemesinin ardından pes ettiği ortaya çıktı. Bu olaydan bir gün sonra Trabzon’a dönen aile içinde tartışma yeniden ortaya çıktı. Bu sefer anne H.G., kızından okuduğu kitabı istedi. H.G.’nin kitabı vermemesine sinirlenen H.G., yere yatırdığını kızını dövdü. Annesinden dayak yiyen H.G. polise sığındı.

ANNE DAVA BABAYA SORUŞTURMA

Anne ve babasının kendisini yazdığı bir türban yazısı yüzünden dövdüğünü belirten 22 yaşındaki İlahiyat Fakültesi öğrencisi H.G., “Babam yolda yumruk attı, saçımı çekti. Annem ise evde diziyle göğsüme bastırdı ve eliyle ağzımı kapadı” dedi. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde anne hakkında kızını yaralamaktan dava açılırken, baba hakkında yetkisizlik kararı veren savcı, dosyayı olayın yaşandığı Tonya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Basit yaralamadan hapsini istenen anne yargılandığı mahkemeden 3 bin TL para cezası yedi. Mahkeme bu cezayı 5 yıl süreyle erteledi. Baba M.G., hakkında ise Tonya Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105