TÜRBANLI POLİSE TÜRBAN HAKARETİ

Trabzon’da okul önlerinde devriye atan türbanpolis memuru Leyla S.'nin türbanına dil uzatan Nayile A. adlı kadına hapis istemiyle dava açıldı.

DEVRİYE GÖREVİNDE HAKARETE UĞRADI

Trabzon’un İnönü Mahallesi’nde okul önlerinde güvenliği sağlamakla görevlendirilen kadın polis memuru Leyla S., okul çevresinde tur atarken, semt pazarı girişinde bir kadının taktığı türbana hakaret ettiğini duydu. Kadının yanına giden polis memuru Leyla S., önce neden bu sözleri sarf ettiğin sordu, ardından kimlik sorgulaması yaptı. Leyla S., kimlik tespitinin ardından kendisine hakaret ettiğini iddia ettiği kadından şikayetçi oldu. Adının Nayile A. olduğu öğrenilen kadın, polis tarafından gözaltına alındı.

SÖYLEDİĞİ SÖZLERİ KAROKALDA REDDETTİ

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Leyla S., Nayile A. adlı kadının kendisine yönelik, “Başı kapalı polis mi olur? Bu şimdi bir olay olduğunda başörtüsüne mi sahip çıkacak, silahına mı? Terbiyesiz senden polis olmaz, memur olmuşsun” şeklinde sözler sarf ettiğini ileri sürdü. Gözaltına alınan ve karakolda ifadesine başvurulan Nayile A. adlı kadın ise hakkındaki iddiaları reddetti.

BİR YILDAN ÜÇ YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Soruşturmayı tamamlayan savcı, Nayile A. hakkında İnanç, Düşünce ve Kanaat Hürriyetinin Kullanılması Engelleme iddiasıyla yargılanmasına karar vererek, hazırladığı iddianameyi asliye ceza mahkemesine gönderdi. Savcı, Nayile A.’nın bir yıldan üç yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasını talep etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.