TÜRK KİMDİR!!!!!

TÜRK KİMDİR!!!!!

Barış Pınarı Harekatı ile birlikte bir kesim insanımız yine “Türk’ün Türkten başka dostu yoktur” sözünü çokça zikretmeye başladı. Bakıldığında çok anlamsız bir söz. Şöyle ki:
Tarihe baktığımızda Türk’ün Türk’le savaştığı bir çok örnek sayabiliriz. Mesela Yavuz Sultan Selim ve Şah İsmail, Yıldırım Beyazıt ve Timur, Fatih Sultan Mehmet Karamanoğlu Beyliği ile savaşmadı mı?
Hangi mantıkla bu sözü kullanıyoruz. 
Çanakkale Şehitliğine hiç gittiniz mi? Oradaki mezar taşlarına baktınız mı? Sadrazam Sokullu Mehmet Paşa ne kadar Sırpsa, Mehmet Akif ne kadar Arnavutsa Mustafa Akıncı da o kadar Türk’tür. 
Alparslan Türkeş Türklüğü tanımlarken “Türklük bedenimiz, İslamiyet ruhumuzdur. Ruhsuz beden ceset gibidir” der, İsmet Özel “Kafirle çarpışmayı göze alana Türk denir. Türk sadece bir kavmin adı değil bir karakterdir.” der. 
Tufan Gündüz’ün deyimiyle ise “beklenilendir. Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Bosna’da, Kafkasya’da, Balkanlar’da ve tüm Türkmeneli'nde beklenilendir. Bosna’nın bir dağ köyünde yaşayan yaşlı bir teyzenin beklediğidir ve "geleceğinizi biliyordum" cümlesindeki samimiyettir. Bosna’nın Visoko şehrinde vefat etmeden önce vasiyetinde "Ben öldüğümde beni bir Türk defnetsin" diyen yaşlı amcanın umududur. Türk, mazlumun beklediği umuttur.
Millet, ümmet şuuru yoksa bakın neler oluyor. Uzağa gitmeye gerek yok. Fergana katliamını 1989’da Özbekler sığınmacı Ahıska Türklerine karşı yapmıştı. Boraltan Köprüsü katliamında da Türkler Türklere dost olmadı. Irak’ta sırf mezhep ayrılığı yüzünden Türkler bir birlerini öldürmüşlerdir. Çünkü muhabbet aynı ırktan olmaktan değil aynı fikre inanmaktan geliyor! 
Devletlerin dostu olmaz, çıkarları olur, yaşam prensipleri olur, ilkeleri olur. Türk'ün Türk'ten başka dostu yoksa, Özbek veya Kırgızlar yada Mustafa Akıncı neden yanımızda değil de Pakistan yanımızda duruyor. Mert olanın haktan başka dostu olmaz. Müslüman Türk Milleti merttir ve dostuda haktır.
Unutmayalım dostlar; herkes hissettiği kadar Türktür, hissettiği kadar Müslümandır, hissettiği kadar Ümmettir... Her Türk damarlarında taşıdığı kanın hakkını veremez ancak Allah’a, onun yoluna, hak yoluna inanmış imanlı Türk bunu başarabilir.

Anahtar Kelimeler:
TürkümmetBarış Pınarı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
N. Ali Ergenç 5 yıl önce

Menfaatler doğrultusunda Türk Türk’ün dostu olur. Tarihte açık

Avatar
Alper 5 yıl önce

Olmuş

Avatar
Ali 5 yıl önce

MaşAllah. Ilk kez düzgün itikat üzere kaleme alınmış bir fikir yazısı okuduk.. Allah razi olsun.

Avatar
Vedat Uzuner 5 yıl önce

Tarih dersi maşAllah ağzına sağlık

Avatar
Selahattin Yılmaz 5 yıl önce

Allah razı olsun. Bu değerli fikir ve düşüncelerinizden dolayı sizleri kutluyorum. Allahın selamı üzerinize olsun. Hayırlı cumalar dilerim.