Yasak aşka 15 yıla hapis

Kaza süsü verdikleri olay cinayet çıktı, yargılanan 3 kişiden biri ceza aldı...Tonya’da 15 Ağustos 2019'da Osman Öztürk’ün kullandığı 61 KU 759 plakalı araç şarampole devrildikten sonra bir evin duvarına çarparak durdu. Osman Öztürk’ün öldüğü kazada bacanağı Bayram A. ile Firgani A. ve Muhammet A. yaralandı. Jandarma tarafından yapılan soruşturmada Osman Öztürk’ün tabancayla kafasından vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayetin ardından Bayram A. adlı kişi çıkarıldığı nöbetçi hâkim tarafından tutuklandı.

SANIKLAR SUÇLAMALARI REDDETTİ

Soruşturma kapsamında kaza süsü verilen cinayetin altından yasak aşk iddiası çıktı. Bayram A.’nın eşiyle yasak aşk yaşadığı iddia edilen 3 çocuk babası Osman Öztürk’ü öldürdüğü gerekçesiyle biri tutuklu 3 şüpheli hakkında soruşturmayı tamamlayan savcı, hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi. Savcının yasak aşkı anlattığı iddianamede üç şüpheli hakkında tasarlayarak adam öldürmekten hapis istendi.

TELEFONDA MESAJLAR TESPİT EDİLDİ

Cinayetin ardından üç şüpheli hakkındaki soruşturmayı tamamlayan savcı, şüphelilerin ifadesine yer verdiği iddianamede, Bayram A.’nın eşine ait olan telefonu yanlışlıkla yanına aldığını ve telefonda yasak aşkı gördüğü için cinayeti planlayarak işlediğini ileri sürdü. Telefondaki mesajları tespit eden savcı, kaza yapan araçta bulunan Bayram A.’nın yanı sıra diğer iki şüphelinin de cinayete ortak olduğunu iddia ederek, ceza talep etti.

BİR CEZA İKİ BERAAT KARARI VERİLDİ

Osman Öztürk’ü öldürdüğü iddiasıyla 3 sanık Trabzon 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Davaya Muhammet A., Firgani A. ve Bayram A.  adlı sanıklar ile taraf avukatları Mehmet Şamil Baki ve İbrahim Keskin katıldı. Son sözleri sorulan Muhammet A. ve Firgani A. suçlamaları reddederek beraat istedi.  Bayram A. ise, “Mağdur olan benim, bu kadar duruşma gördük. Bacanağımın ne annesi ne babası duruşmaya gelmedi. Çünkü onların ne olduğunu biliyor. Asıl mağdur benim, tahliyemi ve beraatımı talep ederim” dedi.Muhammet A. ve Firgani A.’nın beraatına karar veren mahkeme heyeti Bayram A.’yı önce müebbet hapis cezası ile cezalandırdı. Bayram A.’nın cinayeti haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle TCK 29 maddesine göre cezayı 15 yıla indirdi. Mahkeme indirime yer vermediği sanık hakkında silah kullanarak kazaya ve yaralanmaya sebep olan Bayram A. hakkında ise suç duyurusunda bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.