YENİ PARTİ ÇALIŞMALARI

Geldikleri her makama liderinin halktaki karşılığı sayesinde gelenlerin yaptıklarına baktığımızda, durumu “ayrılmak” kelimesiyle değil “ihanet” kelimesi ile anlatabiliriz. Sende mi Brütüs sözünün bedene bürünmüş halidir yeni parti çalışmalarının adı.
Reuters Ali Babacan’ın istifasını ‘acil’ koduyla duyuruyor. Financial Times, Merkez Bankası Başkanının görevden alınmasını ‘Erdoğan ateşle oynuyor’ derken Alman Zeitung gazetesi ‘Erdoğan sonunu hazırlıyor’ diyerek sevinç naraları atıyor. Halkın talep etmediği hiçbir siyasi hareketin başarılı olma şansı yoktur. Ali Babacan’ın amacı iktidar olmak değil. Olamayacağının kendisi de farkında aslında.
Amaç belli; Cumhur İttifakının %52 çoğunluğundan birşeyler koparmak, eğer çoğunluğu sağlayabilirlerse sistemi geriye götürmek, yine geçmişte olduğu gibi hükümeti kurulamayan, Cumhurbaşkanı seçilemeyen, 367 kaosu gibi insan aklıyla alay eden statükocu yapıyı inşa etmek ve ülkeyi CHP’ye teslim etmek. Yabancı güçlerin rahatça kontrol edebileceği, milli silah sanayi yerine ithal silah, milli ordu yerine NATO bağımlısı bir ordu ve istediklerinde, kendi iradeleri dışına çıkan hükümetlere önce muhtıra ile ayar olmazsa darbe ile ayar verme isteklerinden kaynaklı bir yapı arzusu var ortada. İngiliz aklı sahnede yani.
Bugün ayrılan aktörlerin geçmişteki duruşlarına baktığımızda, MHP ile ittifakın sonlanmasına, çözüm sürecine geri dönülmesine, Rusya ile ilişkilerin sınırlandırılmasına, Kuzey Suriye’de ABD politikalarına destek verilmesine, Doğu Akdenizde ABD ile işbirliğine, S-400’den vazgeçilmesine onay veilmesini ve CHP ile işbirliğini isteyen gayrı milli bir yapıdan bahsediyoruz.
Artık bu bölünmeler bir parti meselesi değil, milli birliğin inşası meselesine vurulan neşterdir. Artık AK Parti gitsinde kim gelirse gelsin diyen sağlıksız bir kesim var. Her defasında küresel güçler, Türk siyasetini dizayn etmek için, ellerindeki proje adamları birer birer sahneye sürüp Recep Tayyip Erdoğan’ı tasfiye etmek için planlarını tıkır tıkır uyguluyorlar. Karşımıza çıkan gayrı milli unsurlar bu güne kadar başaramasalar da belli bir noktaya geldiler. Son darbe için gerekli olan 3-4 puanı ancak Akpartiyi bölerek alabilirler. MHP’yi bölerek ayırdıkları 6-7 puanlık bir oyu tereyağından kıl çeker gibi CHP’ye aktarmayı başardılar. Şimdi sıra Akparti’den devşirecekleri 3-4 puanı CHP’ye aktarmaya geldi. Erdoğan’ı devirip emperyalistlerin çıkarları açısından eski itaatkar Türkiye’yi yaratma özlemidir, bu çalışmanın adı. Millet ittifakı adındaki yamalı bohçaya iki yeni ilave daha yapmaktır neticesi.
Recep Tayyip Erdoğan ile aynı sofrada yemek yiyenler onu hançerlemeye devam ediyorlar. Yol arkadaşım dediği insanlar bu coğrafyanın kaderi olan adam satmanın açık görüntüsünü vermeye başladılar.  Bundan sonra yol arkadaşlarının kimler olduğuna değil yanında kimlerin yürüdüğüne bakmalı. AK Parti ve MHP tabanı bundan sonra gayrı milli oluşumlara kaymaz. Ancak hükümetin zübük zadelerden kurtulması şarttır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.