YILDIRIMHAN NE ANLATTI

YILDIRIMHAN’IN TTSO VE TTB ZİYARETİ ÜZERİNE

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mazhar Yıldırımhan, şehrin önde gelen iki STK’sı olan TTSO ve TTB’yi ziyaret ederek görev verilmesi halinde nasıl bir belediyecilik yapacağını anlattı.

Yıldırımhan yaptığı ziyaretlerde oldukça büyük ilgi gördü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptığı sırada TTSO ile istihdam noktasında ciddi çalışmalar sergileyen Yıldırımhan, görev verilmesi halinde aynı işbirliğinin süreceği sözünü de verdi.

Ziyarette ilk konuşan TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu da “Öncelikle sizleri kutluyoruz. Başkan seçilirseniz Trabzon’da faydalı işler yapacağınıza inanıyoruz. Çünkü Trabzon’un her tarafını bilen bir insansınız. Her ne kadar son dönemlerde Ankara’da görev yapmış olsanız bile geçmişten beri de burada siyaset yapan birisiniz. Sizleri biliyoruz.” sözleriyle Yıldırımhan’a olan güveni adeta ortaya koyuyordu.

Yıldırımhan’ın bir sonraki durağı ise Borsa idi. Burada da Başkan Eyüp Ergan ile fındık ve ekonomiye dair bir süre sohbet eden Yıldırımhan, iki STK’dan da olumlu destek gördü.

++++++

ÇARŞIBAŞI AK PARTİ’DE YASAĞA UYMAYAN ADAY VE YÖNETİCİLER

AK Parti Trabzon’da aday adaylığı süreci devam ediyor. AK Parti Trabzon İl Başkanlığı aday adaylarıyla bir toplantı yapmış ve seçim çevrelerinde yapacakları çalışmalarla ilgili bazı uyarılarda bulunmuştu. Yapılan uyarılardan biri de belediye başkan aday adayının yapacağı çalışmalara o ilçedeki yönetimlerde bulunan isimlerin eşlik etmemesi noktasında idi.

Ancak bazı ilçelerde bu uyarılara aldırış eden yok. Çarşıbaşı’nda geçtiğimiz günlerde esnaf ziyareti yapan bir aday adayı eski ilçe başkanı Zekeriya Karaçengel’e, AK Parti ilçe yönetim ve yürütme kurulundan bazı isimlerin eşlik etmesi tepkilere neden oldu.

Durum diğer aday adaylarına haksızlık olarak değerlendirilirken AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hakan Kocaman’ın da bu yöneticileri uyardığı ve parti etik kurallarına uymalarını istediği öğrenildi.

+++

TTSO’DA YENİ YÖNETİM KURULU ÜYESİ BOZKURT OLDU

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TTSO) Davut Bozkurt yönetim kurulu üyesi oldu.

TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Zeki Solak’ın yerel seçimler öncesinde Ortahisar Belediye Başkan Aday Adaylığı nedeniyle yasa gereği yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmesi üzerine, Davut Bozkurt yönetim kurulu üyesi oldu. Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, TTSO yönetim kurulunun haftalık toplantısına katılan Davut Bozkurt’a başarı dileklerini iletti.

+++

YILDIRIM NEDEN ÖNCELİĞİ GENÇLERE VERDİ

AK PARTİ Yomra Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Volkan Yıldırım, “2019 yerel seçimlerinin ana teması olan gönül belediyeciliği seferberliğinde önceliğimiz gençlerimiz olacak. Bu bağlamda hedefimiz, Yomra’mızın Aziz Sancarlarını, Ara Gülerlerini yetiştirecek eğitim altyapısını geliştirmek ve sürekli desteklemektir.” dedi.

AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Volkan Yıldırım, eğitim sektörüne yönelik açıklamada bulundu. Yıldırım, “2019 yerel seçimlerinin ana teması olan gönül belediyeciliği seferberliğinde önceliğimiz gençlerimiz olacak. Bu bağlamda hedefimiz, Yomra’mızın Aziz Sancarlarını, Ara Gülerlerini yetiştirecek eğitim altyapısını geliştirmek ve sürekli desteklemektir.” dedi.

“Bildiğiniz gibi ilçemizde anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite olmak üzere eğitim sektörü tüm boyutları ile yerini almaktadır.” diyen Yıldırım, “Öyle ki ilçemizde fen lisesi, imam hatip lisesi, özel eğitim okulu, çok programlı lise, Anadolu lisesi, üniversite gibi eğitim tüm çeşitliliği ile sunulmaktadır. Bu görüntüden, son yıllarda devletimizin ilçeye büyük yatırımlar getirdiği anlaşılmaktadır. Bu sebeple merkezi ve yerel, hizmeti geçen bütün yöneticilerimize tekrar teşekkür etmek istiyorum. Unutmayalım ki kent yaşamı ve eğitim sektörü birbirini tamamlayan iki aktördür. Şunu iddia ediyorum ki Türkiye’de göçün ve dolayısıyla çarpık kentleşmenin ortaya çıkmasında en önemli etkenlerden biri de insanlarımızın nitelikli eğitim hizmetine kavuşma arzusudur. Bu arzuyu yerelde çözmek, göç gibi bir sorunu bile ortadan kaldırabilir. Bunun devamında da nitelikli ve yetişmiş bu gençlerimiz için iş imkânları da önce yerelde sunulursa, göç sorununa ikinci darbeyi indirmiş olabiliriz. Buna yerel yönetimler olarak önce bizler hazır olmalıyız. İmar planlarının hazırlanmasından uygulanmasına varıncaya kadar yetkilerini iyi kullanan, sorumluluklarını iyi bilen ve geleceğe dair büyük hedefler çizen yerel yönetimlerle bunlar elbette gerçekleştirilir. Bu, 2023 hedeflerinin en alt basamağıdır.” ifadelerini kullandı. İlçe olarak öncelikle kendi kendine yetebilen duruma gelmeliyiz.” diyen AK Parti Yomra Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Volkan Yıldırım, şöyle devam etti: “Sonraki süreçte artık teşbihte hata olmazsa, öğrenci ihraç eden değil öğrenci ithal eden boyuta gelmeliyiz. İlçemizdeki üniversite kampüsleri ile bu hedefe çok yaklaştık. Bunun üzerine bir şeyler ekleyebilmek istiyoruz. Tabii ki bir akademisyen olarak ilk aşamada ilçemizde eğitim sektörünün güçlü, zayıf yönleri, geleceğe yönelik olası fırsatlar ve tehditlerin araştırıldığı geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştirmek niyetindeyiz. Bu noktada şunu özellikle vurgulamak isterim ki bizler eğitime yön veren yöneticilerimizin hiçbir zaman patronu değil, hizmetçisiyiz. Onların dertleriyle dertleneceğiz kuşkusuz. Bakınız, yurt içi ve yurt dışı birçok ülke görmüş, buralarda yaşamış biri olarak söylüyorum: Amerika’sından Küba’sına, Avrupa’sından Mısır’ına varıncaya kadar ayak basmadık yer bırakmadık. Bizim ülkemiz ve Yomra’mızın onlardan altta kalır hiçbir şeyi gerçekten yok. Fazlamız var, eksiğimiz yok, inanın buna. Sorunlarımız elbette olacak ancak bunlara rağmen artılarımız çok fazla. Bu potansiyel üzerine küçük dokunuşlarla Yomra’mızı 2023 hedeflerine hazır hâle getireceğiz. Bunun için öncelikle eğitim diyoruz.”


AK PARTİ İLÇE ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AK Parti Genel Merkezi bugün İstanbul’da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 50 ilin ve bazı büyük ilçelerin belediye başkan adaylarını açıklayacak.Bölgeden Artvin, Rize, Gümüşhane ve Giresun belediye başkan adaylarının açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise gelen duyumlara göre biraz daha beklenecek. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bir sürpriz yapıp Trabzon’u da açıklayabilir.

Trabzon ilçe belediye başkan adaylarıyla ilgili istişare ve anket çalışmaları ise sürüyor. Ancak Büyükşehir Belediye Başkan adayı açıklanmadan ilçelerin açıklanması beklenmiyor. Bu nedenle de ilçe belediye başkan adaylarının da 10 gün içinde açıklanması bekleniyor. AK Parti’nin Trabzon’da 4-5 ilçenin belediye başkanını değiştirmeyi hedeflediği gelen bilgiler arasında.

Anahtar Kelimeler:
TrabzonAk Parti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.